Kategoriler
Edebiyat

Cumhuriyet Bayramı İle İlgili Kompozisyon

Cumhuriyet Nasıl Kuruldu

1. Dünya Savaşında bu topraklar için dünyanın 4 bir tarafından düşmanlar geldi. İngiltere, Fransa, İtalya gibi dünya devletleri Anadoluyu bölmek istediler. Ama başaramadılar. Çünkü bu topraklarda yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz milleti kıyamete kadar anlatılacak bir destan yazdılar. Milyonlarca şehit verildi ama bir karış toprak düşmana verilmedi. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti kuruldu ve bu nedenle her yıl 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı olarak hep beraber kutlanmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Cumhuriyet Bayramı Kompozisyonu

Cumhuriyet Bayramı Kompozisyonu

Cumhuriyet; halkın kendi kendini yönetmesidir. Atatürk’ün önderliğinde çıkmıştır. Özgürlüğümüzü ilan etmenin bir yoludur… Türklüğün varlığının temelidir… Atamızın Türk milletine bıraktığı en büyük eserdir. Cumhuriyet için ne kanlar dökülmüş ve ne mücadeleler verilmiştir.  Yaşanan onca zorlukların ardından azmin bir mükafatıdır. Sarayın keyfiyetinin ve halkın sıkıntıları Cumhuriyet sayesinde sona ermiştir. Özgürlüğün, eşitliğin, adaletin sembolüdür. Cumhuriyet Türklüğün varlığı hürriyetin kaynağıdır.

Cumhuriyet Ülkemizin varoluşudur. Demokrasiyi kazanmamızın nedenidir. Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü her yıl bayram niteliğinde kutlanır. Bağımsızlığa özgürlüğe kavuşmanın bayramıdır. Cumhuriyet bizi her zaman ileriye götürmüştür. Adaletli ve kardeşçe yaşamamızı sağlamıştır. Bağımsızlık için çektiğimiz acıların verdiğimiz mücadelenin galibiyetle sonlanmasıdır.
Cumhuriyet halkın tercihi ve ilelebet özgür yaşamanın güvencesidir. Cumhuriyet bize  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten emanettir ve onu sonsuza kadar taşımalıyız.

Atatürk’ün üstün mücadelesi sonucu kazandığımız cumhuriyetimizi korumak sonsuzluğa taşımaktır görevimiz. Cumhuriyet ancak bizim çaba ve sadakatimizle gelecek nesillere ulaşır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi