Kategoriler
Edebiyat

Dünya Çocuk Günü İle İlgili Yazı

Yarının Büyükleri Çocuklarımız

Çocuklar dünyanın her yerinde en büyük neşe, mutluluk kaynağı, geleceğin doktorları, öğretmenleri, kahramanları, mühendisleri, anneleri, babaları yani kısacası her şeyidir. Çocuklarımız o kadar değerlidir ki dünyada vicdanı olan hiç bir insan özellikle bir çocuğun ağlamasına dahi kıyamaz, dayanamaz.

Sponsorlu Bağlantılar

Gelecek nesil olan şimdinin çocuklarına karşı bizlerin büyük bir vazifesi var. O da gelecekte onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak. Çocuklar geleceğin toplumu olduğu için gelecekteki bu toplumun iyi yada kötü olması da yine bizlere bağlı. Eğer çocuklarımıza gereken ilgiyi göstermezsek ve iyi bir eğitim vermezsek geleceğin katillerini, canilerini, hırsızlarını, dolandırıcılarını kısacası geleceğin en büyük kötülüklerini yetişmiş oluruz.

Ama çocuklarımıza şimdiden iyi bir eğitim (hem ahlaki yönden hemde bilgi yönünden) verirsek şuan da yaşanan savaşların hepsi yakın zamanda yani çocuklarımızın büyük olacağı zamanda bitecek ve dünya barış ve huzur ortamına dönüşecektir. Bunun önemini ülkece bildiğimiz için her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü Dünya Çocuk Günü olarak kutlanmakta ve insanlar daha çok bilinçlendirilmektedir.

Dünya Çocuk Günü Haftası

Dünya’nın Çocuklara Bakışı

Bu önemli görevin aksamadan bütün milletlerce yerine getirilmesini sağlamak için Birleşmiş Milletler kuruluşu Ekim ayının ilk pazartesi gününü “Dünya Çocuk Günü” olarak kabul etti. Kendi bünyesinde “UNICEF”, Türkçe adıyla “Çocuklara Yardım Fonu” kurdu.

Bütün dünya çocuklarının aynı hak ve hürriyetlere sahip olarak yetiştirilmesini sağlamak amacıyla “Çocuk Hakları Bildirisi” kabul edilip yayınlandı. Bildiride dünya çocuklarının bir bütün olarak nasıl yetiştirileceği maddeler halinde belirtilmiştir. Birleşmiş Milletlere dahil olan bütün dünyadaki milletler, bu bildiriye uygun olarak hareket ederler. Çocuklara haklarının en iyisini vermeye çalışırlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi