Kategoriler
Edebiyat

Dünya Çocuk Kitapları Haftası İle İlgili Kompozisyon

Kitap Okumanın Önemi

Kitaplar insanların hayatlarında çok önemli bir yere sahiptirler. Kimi insanlar kitap denince boş bir işmiş gibi davranır yada kitap okumanın gereksiz olduğunu düşünür ama hiç şüphesiz kitap okumak insanın hem kendisinin hemde içinde bulunduğu toplumun gelişmesi için çok önemlidir. Öyle ki okullarımızda her yıl Kasım ayının 2. Pazartesinin bulunduğu hafta Dünya Çocuk Kitapları Haftası olarak kutlanmakta. Böylece çocuklarımıza kitap okumanın önemi anlatılmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Dünya Çocuk Kitapları Haftası Hakkında Kompozisyon Örneği

Dünya Çocuk Kitapları Haftası

Kasım ayının ikinci pazartesinden başlamak üzere yurdumuzda tüm hafta boyunca Çocuk Kitapları Haftası kutlanır. Uluslararasında her yıl kutlanması gelenek haline gelen Çocuk Kitapları Haftası’nın amacı; gelecek kuşaklara bilgili insanlar yetiştirerek, bugünün bilim ve teknolojisini geleceğe aktarmaktır.

Nasıl ki bizler, beslenmeden yaşayamıyorsak, kitaplar olmadığı zaman da insanlar ve bilim gelişmez. İnsanların en iyi dostu ve arkadaşı kitaplardır. Onlar bize hava, su, ekmek kadar gereklidir. Kitaplar insanların duyduklarını, düşündüklerini, bildiklerini kuşaktan kuşağa iletmesini sağlar. Uygarlığın gelişmesi, kitaplar sayesinde olmuştur. Kitapları vücudumuzun bir organı gibi korumalı ve saklamalıyız. Kitap okuma alışkanlığını ve kitap sevgisini ilkokula başladığımız yıllarda hatta okula başlamadan kazanırız. Ne kadar çok kitap okursak, kitapları da o kadar çok severiz.

 

Kitabı seven, kitaplarla içli dışlı olan insanlar, bilgili, kültürlü ve olgun insanlardır. Bu özelliklerini kitabı sevme alışkanlıklarıyla kazanmışlardır. Bu tür insanların, hayatı ve insanları daha güzel değerlendirdikleri açıkça ortadadır. Kitaplar verdikleri bilgilere, yaşa ve mesleklere göre çeşitlere ayrılırlar. Her kitabın kendine özgü bir değeri vardır. Her değişik kitapta bizler ayrı ayrı dünyaları yaşarız. Bizden uzakta yaşayan insanların yaşantısını ve ülkelerini kitapları okuyarak öğreniriz. Yıllarca önce geçmiş olayları, tarihi kitaplardan okuruz. Çocukların okudukları kitaplar büyüklerin kitaplarından farklıdır. Çocuk kitapları daha iri harflerle yazılır. Çocuklara iyi insan olmayı, çevresini ve diğer canlıları tatlı masallar halinde anlatır. Çocuklar bu kitapları severek okurlar, kitap sevgisini de böyle yavaş yavaş kazanırlar.

Kitaplar okulda, eğitim öğretimimize çok yardımlar sağlamaktadır. Her aradığımız bilgiyi, cevabını bilemediğimiz soruların cevaplarını kitaplarda buluruz. Kitaplar ruhumuzun ve beynimizin besinleridir. Ama sadece para kazanmak amacıyla yazılan yaşımıza, sosyal durumumuza uygun düşmeyen bazı kitaplar ise bizlere yarar yerine zarar verirler. Okuyacağımız kitapları büyüklerimizin ve öğretmenlerimizin önerilerine uyarak seçmeli, bu tür kitapların bizler için en değerli hazine ve arkadaşlar olduğunu akıldan çıkarmamalıyız.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi