Kategoriler
Edebiyat

Sağlık Haftası İle İlgili Yazı

Sağlıklı Düşünmek

Eğer hasta değilseniz, vücudunuz rahat ise, huzurlu ve neşeli iseniz, hayatınız mutlu ise siz sağlıklı bir insansınız demektir. Eğer sağlıklı değilseniz bunların hiçbiri olmaz. Yediğiniz yemeklerden, gezdiğiniz yerlerden ve hiç birşeyden tat alamazsınız. Böyle olunca düşünceniz de zayıf olur ve doğru kararlar veremezsiniz. Çünkü ne kadar bilgi bilirseniz bilin eğer sağlıklı değilseniz yanlık kararlar verir ve bilginizi doğru kullanamazsınız. Bütün insanları yani dünyayı bu konuda bilinçlendirmek için de her yıl 7 Nisan – 13 Nisan tarihleri arası Sağlık Haftası olarak anılmakta ve insanlar bilinçlendirilmektedir. Bu haftanın yapılmasının sebebi insanların dikkatini bu yöne çekmek.

Sponsorlu Bağlantılar

Dengeli Beslenin ve Spor Yapma

Sağlıklı olmanın en önemli kurallarından birisi sağlıklı beslenmek. Bir diğeri ise spor yapmak. Son olarak da temiz olmak. Bu üç unsur sağlıklı olmanın temel taşları diyebiliriz. Sağlıklı olmak için, sağlık bilgilerini öğrenerek uygulamak, spor yapmak, sağlığa uygun beslenmek, temizliğe dikkat etmek hastalıklardan korunmak, mevsime göre giyinmek ve hastalanınca tedavi olmak başta gelir.

Sağlık Haftası şiir yaz

Sağlık konusu, yalnız kişiyi değil, milleti hatta tüm insanlığı ilgilendiren bir konudur. Sağlığı yerinde olan insanlar mutludur. Ülkenin ekonomisine katkıları vardır. Rahatça çalışıp bol kazanç elde ederler. Sağlıklı ve mutlu insanlardan da sağlıklı ve varlıklı bir millet meydana gelir. O halde sağlığımızı korumakla bir vatandaşlık görevimizi de yerine getirmiş oluruz.

Sağlığına özen vermeyen insanlardan meydana gelen milletler, güçsüz, bilgisiz, fakir ve geri kalmış milletlerdir. Bu milletlere gıda yardımı yapmak salgın hastalıklarında ilâç ve sağlık elemanı göndermek ve onları eğitmek bir insanlık görevidir. Türkler, yüzyıllardan beri sağlığa çok önem veren bir millettir. Bir çok caminin yanında daruşşifa, hastane, hamam çeşme… vs. yaparak insan sağlığına gereken önemli verdiler. Lokman hekim, İbni Sina,Mazhar Osman gibi dünya çapında büyük hekimler yetiştirdiler. Cumhuriyet döneminde de sağlık alanında büyük adımlar atıldı.

Birçok hastane, sanatoryum, prevantoryum, sağlık evi, dispanser, doğum evi açılmış, sıtma savaşında, özellikle veremle savaşta büyük başarılar sağlandı. Dünya milletleri sağlık işlerinde birbirlerine yardımcı olmak için, Birleşmiş Milletler Örgütüne bağlı olarak 7 Nisan 1947’de Dünya Sağlık Teşkilâtı kuruldu. Bu nedenle her yıl Nisan ayının yedinci günü “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlanır.

Sponsorlu Bağlantılar

Dünya Sağlık Teşkilâtı, şimdiye kadar birçok hastalık üzerinde araştırmalar yapmış, dünyanın geri kalmış bölgelerine her türlü yardımı etmiştir. Trahom, böcek ve barsak kurtları, sıtma ve şehirleşme konularıyla ilgili çalışmalar yapmıştır. Günümüzde “AIDS” ve “Kanser” gibi henüz tedavisi tam bilinmeyen hastalıklar üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Her sene yaptığı çalışmaları dergi, broşür, resim ve yazılarla dünyaya bildirmektedir. Türkiye de bu kuruluşa üyedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi