Kategoriler
Edebiyat

Yerli Malı Haftası İle İlgili Yazı / Kompozisyon

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı

Yerli malı demek ülkemizde üretilen ürünler demektir. Bir ülke ne kadar çok ürün üretirse, ne kadar çok üretim yaparsa o kadar çok gelişir. Bu anlamda da okullarımızda Yerli Malı Haftası düzenlenmektedir. Her yıl 12 Aralık-18 Aralık tarihleri arasında okullarımızda Yerli Malı Haftası yapılarak yerli ürünlerin önemi anlatılmaktadır. Bunu en iyi anlatan söz ise şu;

Sponsorlu Bağlantılar

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı

Yerli Malı Haftası İle İlgili Yazı (Kompozisyon)

Bu haftada öğrencilere ve öğrenciler aracılığı ile bütün vatandaşlara tutumlu olmayı, ülkemizdeki malları kullanıp millet olarak kalkınmayı ve bunların ne kadar önemli olduğu anlatılır. Bireylerin ve toplumun refahını, mutluluğunu artırıcı alanlarda en etkili, en verimli yatırım yapma bilincini ve gücünü kazandırmak amacıyla her okulda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası yada kısaca Yerli Malı Haftası düzenlenir.

Yerli Malı Haftası hakkında yazı kompozisyon

Tutumlu olmak, parayı, eşyaları, zamanı en yararlı biçimde kullanmak gerekir. Öğrenciler, harçlıklarının bir kısmını kumbaralarında biriktirebilirler. Bazıları gelirleriyle tarla ve bahçelerini çoğaltırlar, daha çok ürün alırlar. Tüccarlar ve sanayiciler iş yerlerini genişletirler.

Biriktirilen paralarla barajlar, yollar, yeni fabrikalar açılır; tarım ve hayvancılık geliştirilir.Böylece daha çok ürün ve mal üretiriz. Bunların bir bölümünü dış ülkelere satar, döviz sağlarız. Giysilerimizi, ders araç ve gereçlerimizi, yiyeceklerimizi çarçur etmek zararlıdır. Ekmekleri artırıp atmak, hem günah hem de zarardır. Tüketebileceğimiz kadar ekmek hazırlamalıyız. Tutumlu olmanın, dışarıya çok şey satmanın bir yolu da temiz ve sağlam, kaliteli mal üretmektir. Bunu başaramazsak her şeyi yabancılardan almak zorunda kalırız. Bunun sonunda paramız dışarıya gider, kalkmamayız. Savaş tehlikesinde bu malları bulamayız, çok sıkıntı çekeriz, ülkemizi savunamıyız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi