Kategoriler
Fizik

Kütlenin Çekiciliği Newton’ın Kütleçekim Yasası (Ters Kare ve Evrensel Yasa)

Kütlenin Çekiciliği Newton’ın Kütleçekim Yasası (Ters Kare ve Evrensel Yasa) konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Kütlenin Çekiciliği Newton’ın Kütleçekim Yasası (Ters Kare ve Evrensel Yasa) konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Kütlenin Çekiciliği Newton’ın Kütleçekim Yasası (Ters Kare ve Evrensel Yasa) konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kütlenin Çekiciliği Newton’ın Kütleçekim Yasası (Ters Kare ve Evrensel Yasa)

Kütlenin Çekiciliği Newton’ın Kütleçekim Yasası (Ters Kare ve Evrensel Yasa) başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Her şey düşer

Kütlenin Çekiciliği Newton’ın Kütleçekim Yasası (Ters Kare ve Evrensel Yasa)

Kütlenin Çekiciliği Newton’ın Kütleçekim Yasası (Ters Kare ve Evrensel Yasa) başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Isaac Newton top mermilerinin gidişi, ağaçtan düşen meyvelerin düşüşü ve gezegenlerin hareketleri arasındaki ortak bağı keşfederek gökyüzü ile yeryüzünü birbirine bağlamış, böylece dev bir sıçrama yaratmıştır. Onun kütleçekim yasası, dünyamızdaki hareketlerin çoğunu açıklayan, fizikteki en güçlü fikirlerden biridir. Newton tüm nesnelerin kütleçekim kuvvetiyle birbirini çektiğini ve bu kuvvetin, uzaklığın karesiyle azaldığını ortaya atmıştır. Kütleçekim düşüncesinin Newton’ın aklına ağaçtan düşen bir elma gördüğünde geldiği söylenir. Bunun doğru olup olmadığını bilmiyoruz ama Newton kütleçekim yasasını bulmak için hayal gücünü yeryüzündeki hareketlerden gökyüzündeki hareketlere kadar genişletmiştir.

Fizik alanına ait Kütlenin Çekiciliği Newton’ın Kütleçekim Yasası (Ters Kare ve Evrensel Yasa) konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Newton cisimlerin ivme kazandıran bir kuvvet tarafından yere doğru çekildiğini fark etti. Elmalar ağaçtan düşüyordu. Peki ağaç daha yüksek olsa ne olurdu? Boyu Ay’a kadar ulaşsa ne olurdu? Neden Ay da tıpkı elma gibi Dünyaya düşmüyordu? Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi