Kategoriler
Fizik

Newton’un Hareket Kanunları (Yasaları) Nelerdir Örneklerle Açıklamaları

Newton’un Hareket Kanunları (Yasaları) Nelerdir Örneklerle Açıklamaları konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Newton’un Hareket Kanunları (Yasaları) Nelerdir Örneklerle Açıklamaları konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Newton’un Hareket Kanunları (Yasaları) Nelerdir Örneklerle Açıklamaları konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Newton’un Hareket Kanunları (Yasaları) Nelerdir Örneklerle Açıklamaları

Newton’un Hareket Kanunları (Yasaları) Nelerdir Örneklerle Açıklamaları başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kuvvetler

Newton’un Hareket Kanunları (Yasaları) Nelerdir Örneklerle Açıklamaları

Newton’un Hareket Kanunları (Yasaları) Nelerdir Örneklerle Açıklamaları başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Isaac Newton tüm zamanların en önemli, en etkili ve en kavgacı bilimin -sanlarından biridir. Kalkülüsün icat edilmesini sağlamış, kütleçekimi açıklamış ve beyaz ışığın içerdiği renkleri tanımlamıştır. Golf topunun izlediği eğik rota, viraj alan bir otomobilde kapıya doğru savruluşumuz ve beyzbol sopası topa çarptığında hissettiğimiz kuvvet onun ortaya koyduğu üç hareket yasasıyla açıklanır. Her ne kadar Newton’ın zamanında motosiklet daha icat edilmemiş olsa da, motosiklet kullanan dublörlerin düşey ölüm duvarına nasıl çıktığını ve olimpiyatlarda bisikletçilerin eğimli bir parkurda nasıl yarıştığını onun hareket yasalarıyla açıklarız.

Fizik alanına ait Newton’un Hareket Kanunları (Yasaları) Nelerdir Örneklerle Açıklamaları konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. 17. yüzyılda yaşayan Newton, bilimin en önde gelen dehalarından biri kabul edilir. Fırlatılan bir topun havada nasıl bir eğik rota izlediği, nesnelerin neden yukarı değil de aşağı düştüğü ve gezegenlerin Güneş’in çevresinde nasıl döndüğü gibi çok basit görünen ama aslında çok temel ve derin olan bazı gerçekleri anlamamız, onun aşırı meraklı kişiliği sayesinde olmuştur. 1660’lı yıllarda Cambridge Üniversitesi’nde sıradan bir öğrenci olan Newton, matematiğin büyük eserlerini okumaya başladı. Ve okudukça hukuk yasalarından fizik yasalarına doğru sürüklendi. Veba salgını nedeniyle üniversitenin kapalı olması yüzünden çalışmalarını evinde sürdürdüğü bir dönemde, hareketin üç yasasını geliştirmeye yönelik ilk adımları attı. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi