Kategoriler
Fizik

Sesin Maddeyle Etkileşimi – Sesin Maddesel Ortamda Yayılması

Sesin Maddeyle Etkileşimi – Sesin Maddesel Ortamda Yayılması konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Sesin Maddeyle Etkileşimi – Sesin Maddesel Ortamda Yayılması konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Sesin Maddeyle Etkileşimi – Sesin Maddesel Ortamda Yayılması konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Sesin Maddeyle Etkileşimi – Sesin Maddesel Ortamda Yayılması

Sesin Maddeyle Etkileşimi – Sesin Maddesel Ortamda Yayılması başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Boş bir odada çalan müzik setinin sesi çok şiddetli olurken odayı mobilya ve eşya ile doldurduğumuzda müzik setinden çıkan sesi aynı şiddette duymayız. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir Ses Oyunu: Yankı

Sesin Maddeyle Etkileşimi – Sesin Maddesel Ortamda Yayılması

Sesin Maddeyle Etkileşimi – Sesin Maddesel Ortamda Yayılması başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Ses dalgaları havada ilerler ve odanın duvarına çarpar. Bir kısmı geri yansır. Bir kısmı ise duvardan geçer. Duvardan geçen sesler tekrar havada ilerleyerek yan odadaki kişiler tarafından da duyulabilir. Sesin maddelerdeki bu hareketine sesin yayılması denir. Ses kaynağından çıkan ses dalgalarının bir yüzeye çarparak geri dönmesine sesin yansıması adı verilir.

Fizik alanına ait Sesin Maddeyle Etkileşimi – Sesin Maddesel Ortamda Yayılması konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Kapalı spor salonlarının sert, pürüzsüz, düzgün zemininde ses enerjisinin büyük bir kısmı yansıtılır. Bu sebeple sesi daha şiddetli duyarız. Düz yüzeylerden yansıyan ses aynı doğrultularda yayılırken pürüzlü yüzeylerden yansıyan ses farklı doğrultularda yayılır. Bunun sonucunda pürüzlü yüzeylerden yansıyarak kulağımıza gelen ses dalgaları düz yüzeylerden yansıyanlara göre daha azdır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi