Kategoriler
Genel Kültür

Hinduizm Nedir? Hinduizm’in Tarihi

Hinduizm Ne Demektir?

Hinduizm, 19.yy. da  inancın kökeni olan Hindistan’dan almakta olup buna  inanlarada Hindu denmiştir. Çeşitli dini inançları, görüşleri ve ibadetleri içerisinde kapsayan ve Hindistan’da yaşayan Hinduların inandığı inançlar ve görenekleriyle dini ve sosyal kurumların hepsine verilen isimdir. Bu dinin milyarlarca takipçisi bulunmakta ve dünyanın en büyük 3.dinidir. Hinduizm en eski dindir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu din Hindistan’da ortaya çıkmış ve  felsefi, dini ve kültürel düşüncelerin bütünüdür. Hinduizm’in özellikleri reenkarnasyon inancı , doğruluktan ayrılmama, sebep sonuç ilişkisi gibi birçok özellikleri vardır.

Hindistan nüfusunun %80 buna inanmakta ve geleneğinin bir parçası olmuştur. Hinduizm bazı alimlere göre tam olarak bir din olarak kabul etmemektedir.

hinduizm

Eski Bir Tarihe Sahip

Hinduizm çok eski zamanlara dayandığı düşünülmektedir. Bazı alimlere göre  Hinduizm’in M.Ö. 10.000 civarlarında ortaya çıktığı sanılmaktadır. En eski Hindu yazıtlarından Rig Veda’nın da M.Ö. 6500’lü yıllardan önce oluşturulduğunu düşünülmektedir.

Bu yazıtlarda Hinduizm sözcüğüne rastlanılmamıştır. Hindistan’daki Indus ve Sindhu nehirleri etrafında yaşayan insanlar için yabancı insanlar tarafından Hindu ismi kullandıkları için ortaya çıkmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi