Kategoriler
Hayvanlar Alemi

Japon Balıklarına Ait Bilgiler

Japon Balığına Dair Bilgileri

Sezangiller ailesinin bir türü olan ve soğuk suda yaşayabilen bu balıkların çok fazla çeşidi var.  Eğer yaşadığınız yerde akvaryumda japon balığı besliyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi şu, suyun sıcaklığı  25 derecenin altında olması gerekiyor. Aksi taktirde sağlıkları tehlikeye girer. Diğer bir nokta ise eğer akvaryumda japon balığı tek tür ise ısıtıcı koymanızı gerek yok. Japon balığı hakkında en ilginç durumlardan birisi de karınları şişince ters yüzmeleridir. Erkek japon balıklarının solungaç kapaklarının kenarı beyazdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer olması gereken ortam sağlanırsa akvaryumda üremeleri mümkündür. Japon balıkları ürerken yumurtalarını dökerler. Japon balıklarının üremesi de oldukça ilginçtir. Eğer dişi japon balığı yumurtlamaya hazır ise karnı şişer ve bu yumurtalarını duyun içine bırakır. Erkek japon balığı ise bu yumurtaların üzerine spermlerini boşaltır. Eğer japon balıkları akvaryumda besleniyorsa bu yumurtlama olayından sonra hemen başka akvaryuma konulmalıdır. Aksi taktirde kendi yumurtalarını yerler. Diğer ilginç bir nokta ise japon balıkları bu yumurtlama esnasında su beyaz olur.

japon baligi

Japon balıkları yumurtladıktan sonra yumurtaların mantarlaşmaması için akvaryuma metilen mavisi eklenip sürekli havalandırılmalıdır. Ayrıca Bu yumurtalardan çıkan yavru japon balıkları çok küçük olduğu için büyütmek oldukça zahmetli ve zordur.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi