Kategoriler
Hayvanlar Alemi

Kaplan Nedir? Kaplan Nasıl Bir Hayvandır? Kaplanların Özellikleri

Kaplan Nedir? Kaplanların Özellikleri

Kedigiller familyasından birisi olan kaplan, etçil bir memeli hayvan ve  en güçlü 4 büyük kedilerden bir tanesidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Vahşi hayatın en güçlü, yırtıcı ve büyük kedisidir. Kaplanlar aynı aslanlara benzerler. Hatta onlarla çiftleşebilirler ancak onlardan daha güçlüdürler.

Kedigiller familyasının en güçlülerinden birisi olan kaplanın  bilimsel sınıflandıracak olursak sırasıyla şu şekildedir:

Animalia (Hayvanlar) > Chordata (Kordalılar) > Vertebrata (Omurgalılar) > Mammalia (Memeliler) > Theria > Carnivora (Etçiller) > Felidae (Kedigiller) > Pantherinae (Büyük Kediler) > Panthera > Panthera tigris (Kaplan)

Kaplanların renkleri cinslerine göre değişiklik gösterir. Kaplanların kürkleri parlak sarımsı renklerden koyu kahverengiye ve pas rengine kadar değişebilir. Kürkleri enine uzun ve siyah çizgilerle kaplıdır.Bu özellikleri sayesinde çayırlık ve ormanlık yerlerde rahat bir şekilde saklanabilirler.

kaplan

Dişi kaplanların uzunluğu  ortalama 2,5 metre, ağırlığı 150 kilogram , erkek kaplanın uzunluğu ise  3 metre, ağırlığı ise 200 kilogram civarındadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Genellikle kaplanlar sıcaktan hoşlanmazlar ve sıcak saatlerde gölge olan yerlere geçip yatmayı tercih ederler. İyi tırmanma özellikleri yoktur ama çok iyi yüzücüdürler.

Kaplanların Avlanması

Kaplanlar yalnız avlanırlar. Avlanırken geceyi tercih ederler. Ön pençeleri keskindir ayrıca arka ayakları ön ayaklarına oranla daha uzundur.

Kaplanların Çiftleşmesi ve Çoğalması

Erkek kaplanlar dişi kaplanlara oranla  daha geç olgunlaşırlar. 3 yaşında olgunlaşan dişi kaplan ancak kızıştığı zaman çiftleşir .105-115  günlük gebelik süreci sürer ve  dişi kaplan 2 ila 6 yavru doğurur.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi