Kategoriler
Memeli Hayvanlar Otçul Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Goril

Goril Özellikleri (Özet)

Goril, bir memeli türü olup 50 yıla kadar yaşarlar ve 200 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Gorillerin maksimum hızları ise 40 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Goril türüMemeli
Goriller ne yerYaprak, Meyve, Çiçek (otçul)
Goriller kaç yıl yaşar35 yıl – 50 yıl
Goriller kaç kilo100 kg – 200 kg
Gorillerin boyu1.4 metre – 1.7 metre
Gorillerin hızı40 km / saat
Goriller nerede yaşarYağmur ormanları ve yoğun ormanlar
Goril Neslinin Tükenme OlasılığıSoyu Tükenmesi Tehlike Altında (Threatened)

Gorillerin Yaşamları

Goril (İngilizcesi Gorilla), dünyadaki primatlarının en büyüğüdür ve Afrika’nın belirli bölgelerindeki ormanlarda yaşamaktadır. Şuan kisayıları ne yazık ki eskiye göre çok daha düşüktür. Yani goriller nesli tükenmekte olan bir türdür. Goriller, otçullar hayvanlardır. Bitki örtüsü, meyveler, sürgünler, meyveler ve yapraklar yiyorlar. Yetişkin bir erkek goril her gün 27 kg’a kadar yiyecek tüketebilir. Gorillerin şempanzeler ve insanlar ile en yakından ilişkili olduğu düşünülmektedir. Gorillerin DNA’sının insan DNA’sı ile %98-99 aynı olduğu söylenir!

siyah-gri goril

Yaşam Şekilleri

Goriller, yaklaşık 5 ila 30 bireyden oluşan gruplar halinde Afrika vahşi doğasında yaşayan çok sosyal bir hayvandır. Goriller zamanlarının çoğunu yemek yiyerek, uyuyarak ve diğer gorilleri tımar ederek geçirirler. Goriller, ağırlığını desteklemeye yardımcı olan parmak eklemleri üzerinde yürüyerek hareket ederler.

Zekaları

Gorillerin, insanlar ve yunuslarla benzer düzeyde oldukça zeki bir hayvan olduğu düşünülmektedir. Gorillerin zekasının gerçek boyutu bilinmemektedir. Ancak esaret altında yetiştirilen bir goril insan işaret dilinde başarıyla eğitilmiştir.

Davranışları

Bir gorilin duyuları insanın duyularına çok benzer ve işitme, tat, dokunma, koku ve görme duyularına sahiptir. Ancak gorillerin görüşü insanın görüşü kadar akut değildir, ancak gorilin renkli görüşte görebilme. Goriller, yapraklardan ve diğer bitki materyallerinden yaptığı yuvada uyurlar. Gorillerin yuvası bir kase şeklindedir ve anne gorilinin bebek gorilleri ile uyuyacağı bir yerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

kahverengi başlı goril

Birçok insanın düşündüğüne rağmen gorillerin doğada utangaç ve huzurludur. Bilindiği gibi agresif bir hayvan değildir. Goriller, başka bir hayvanlara karşı genellikle saldırgan davranış sergileyecektir. Ancak goriller kendilerini tehdit altında hissederlerse istenmeyen bir davetsiz misafire saldırmak yerine çok fazla gürültü yapma eğiliminde olacaktır.

Gorillerin Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Primatlar
(Primates)
Aile
(Family)
Büyük insansı maymunlar
(Hominidae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi