Kategoriler
Çiftlik Hayvanları Hepçil Hayvanlar Kuşlar Vahşi Hayvanlar

Deve Kuşu

Deve Kuşu Özellikleri (Özet)

Deve Kuşu, bir kuş türü olup 70 yıla kadar yaşarlar ve 130 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Deve Kuşlarının maksimum hızları ise 74 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Deve Kuşu türüKuş
Deve Kuşları ne yerÇim, Kökler, Tohumlar, Çiçekler (hepçil)
Deve Kuşları kaç yıl yaşar50 yıl – 70 yıl
Deve Kuşları kaç kilo63 kg – 130 kg
Deve Kuşlarının boyu1.5 metre – 2 metre
Deve Kuşlarının hızı74 km / saat
Deve Kuşları nerede yaşarÇöl ve savan alanları
Deve Kuşu Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Deve Kuşlarının Yaşamları

Deve Kuşu (İngilizcesi Ostrich), dünyanın en büyük kuşudur. Özellikle erkek deve kuşları 2 metreden daha uzundur. Deve kuşları aynı zamanda dünyanın en hızlı kuşudur ve kısa süre boyunca 80 km/saat hıza kadar koşabilir. Deve kuşları bir kuş olmalarına rağmen uçamazlar ve tehdit edildiğinde kaçarlar. Deve kuşları 100 kg’dan daha ağırdır ve bu da deve kuşunun neden uçamadığını gösterir.

deve kuşları

Deve kuşları çoğunlukla toprakta bulunan kurtları ve böcekleri yerler. Topraktaki böcekleri yemek için kafasını toprağa sokmasıyla bilinir. Aynı zamanda çoğu memeliler için ölümcül olabilecek kadar güçlü bir tekmeye sahipler. Afrika’da doğal olarak bulunur ama ayrıca Orta Doğu’da da bulunmaktadırlar. Ancak deve kuşları eti, derisi ve tüyleri için tüm dünyadaki yetiştirilir.

Deve kuşlarının yumurtası, herhangi bir kuş türünün yumurtasından çok daha büyüktür. Örneğin ortalama bir tavuk yumurtasından 10 kat daha büyüktür. Sırf büyüklüğüne bağlı olarak deve kuşunun yumurtası birçok insan kültüründe mutfak inceliklerinden biri olarak kabul edilir. Genel olarak orta ve doğu Afrika çevresinde bulunan 5 farklı deve kuşu türü vardır. Farklı türlerinin hepsi çok benzerdir ancak deve kuşu türüne bağlı olarak boyut ve renk bakımından değişirler. En çok Avustralya’daki koiucu deve kuşu ve Yeni Zelanda’daki kivi ile ilgilidir.

deve kuşunun kafası

Beslenme

Deve kuşlar hepçil hayvanlardır. Beslenmeleri temel olarak böcekler ve bazen küçük memeliler ve sürüngenlerle birlikte yapraklar, çimenler, tohumlar, kökler, çiçekler ve meyvelerden oluşur.

Sponsorlu Bağlantılar

Avcıları

Deve kuşları, büyüklüğü ve devasa gücü nedeniyle doğal ortamda az sayıda doğal avcıya sahiptir. Bu doğal avcılar başında aslanlar ve çitalar ve ayrıca yakalanırlarsa sırtlanlar ve timsahlardır. İnsanlar da, deve kuşlarını et ve tüylerinden dolayı avladıkları için doğal avcılardan biridir.

deve kuşunun ayağı

Üreme

Deve kuşları, genellikle baskın erkek, dişi deve kuşları, ve yavrulardan oluşan sürüler halinde yaşarlar. Çiftleşme mevsimi boyunca alfa erkek, dişi devekuşlarının yumurtalarını bırakması için toprağa yaklaşık 3 metre genişliğinde ortak olarak bir yuva yapar. Yuvada genellikle 20’den fazla yumurta bulunur.

deve kuşu yavrusu

Ancak bu yumurtalar, çakal ve sırtlan gibi avcılar tarafından avlandıkları için yavrular nadiren yumurtadan çıkarlar. Yaklaşık 6 haftalık bir kuluçka süresinden sonra deve kuşu yavruları yumurtalarından çıkarlar. Bu yavruları, tehlikeden koruyan ve beslenmeyi öğreten alfa erkek deve kuşudur.

deve kuşları geziniyor

Deve Kuşu Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuşlar
(Aves)
Takım
(Order)
Deve kuşları
(Struthioniformes)
Aile
(Family)
Deve Kuşugiller
(Struthionidae)
Cins
(Genus)
Struthio
(Struthio)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi