Kategoriler
Böcekler Hepçil Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Hamam Böceği

Hamam Böceği Özellikleri (Özet)

Hamam böceği, bir böcek türü olup 18 aya kadar yaşarlar ve ortalama 4000 türe sahiptir. Hamam böcekleri dünya genelinde bulunan bir hayvandır.

Sponsorlu Bağlantılar
Hamam böceği türüBöcek
Hamam böcekleri ne yerÇürüyen organik maddeler (hepçil)
Hamam böcekleri kaç yıl yaşar18 ay
Hamam böceklerinin boyu1.5 cm – 5 cm
Hamam böceklerinin tür sayısı4.000 adet
Hamam böcekleri nerede yaşarDünya çapında
Hamam böceği Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Hamam Böceklerinin Yaşamları

Hamam böceği (İngilizcesi Cockroach), su hariç her ortamda ve her habitatta dünya çapında bulunan böceklerdir. Böcek dünyasının insanlar için en bilinen zararlılarından biridir ancak ayrışan maddeleri tükettikleri için ekosistemde hayati bir rol oynar. Var olan yaklaşık 4.000 hamam böceği türünün var olduğu düşünülmektedir. Ancak farklı türlerinin sadece 30’u insanlar ile temas halinde olan türlerdir. Hamam böcekleri genellikle insanlarla yakın temasta istekli değildir ve sadece yeterli yemek olması durumunda ortaya çıkarlar.

Hamam Böceği alt üst görünümü

Tarihi

Hamam böcekleri yaklaşık 300 milyon yıllıktır ve modern hamamböceğinin orijinal hamam böceğinden çok daha küçük olduğunu gösteren fosil kanıtları ile tarihlenmektedir. Bugün hamam böcekleri ortalama olarak yaklaşık 2.5 cm uzunluğundadırlar.

Beslenme

Hepçil bir hayvan olan hamam böcekleri çürüyen madde ile beslenirler ve bu nedenle genellikle kirli olan şeylerle ilişkilendirilir. Örnek olarak bir restoranda onları bulmaktan kimse memnun olmaz. Çoğu türü (oryantal hamamböceği hariç) gece hayvandır. Genellikle sadece organik maddeler yerler ancak bazılarının küflü duvar kağıdı hamuru gibi maddeler de yedikleri bilinmektedir.

beyaz benekli Hamam Böceği

Avcıları

Küçük boyutu ve bolluğu nedeniyle dünyadaki kuşlar, örümcekler, küçük memeliler ve sürüngenler de dahil olmak üzere çok sayıda avcı için avdır. Bazı kültürlerde ve dünyanın bazı bölgelerinde insanlar tarafından bile yenirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreme

Dişi hamam böceği, zamanla 10 ila 90 yumurta bırakır. Yavrular birkaç gün içinde yumurtadan çıkarlar. Bebek hamam böcekleri, yetişkin böcek haline sadece bir ayda gelir. Dişi hamam böcekleri daha yuvarlak bir karına sahip olduğu için erkek hamam böceklerinden ayırt edilebilirler. Diğer hayvanların çoğundan farklı olarak hamam böceğinin beyni başı yerine vücudundadır. Bu şu anlama geliyor: başsız bir hamam böceği yaklaşık iki hafta yaşayabilir ve en sonunda yetersiz beslenmeden ölürler ve sinir hasarından ölmezler.

Hamam Böceği

Hamam Böceklerinin Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Eklem bacaklılar
(Arthropoda)
Sınıf
(Class)
Böcek
(Insecta)
Takım
(Order)
Hamam Böceği
(Blattaria)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi