Kategoriler
Çiftlik Hayvanları Evcil Hayvanlar Hepçil Hayvanlar Kuşlar Vahşi Hayvanlar

Orman Tavuğu

Orman Tavuğu Özellikleri (Özet)

Orman Tavuğu, bir kuş türü olup 10 yıla kadar yaşarlar ve 6.5 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Orman Tavukların maksimum hızları ise 10 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Orman Tavuklarının türüKuş
Orman Tavukları ne yerBöcekler, Kuruyemiş, Tohumlar, Çilek (hepçil)
Tavukları kaç yıl yaşar1 yıl – 10 yıl
Tavukları kaç kilo300 gram – 6.5 kg
Tavuklarının boyu45 cm – 1 metre
Tavuklarının hızı10 km / saat
Tavukları nerede yaşarOrmanlar, çalılıklar ve çimenli ovalar
Orman Tavuğu Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Orman Tavuğu Kelime Anlamı Nedir?

Orman Tavuğu kelimesinin Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre şu anlam/anlamları vardır.

isim, hayvan bilimi: Orman tavuğugillerden, kuşların özellikle Avrupa ve Asya’da yaşayan siyah tüylü türlerinin ortak adı.

Orman Tavuklarının Yaşamları

Orman Tavuğu (İngilizcesi Grouse ), Kuzey Yarımküre’nin soğuk, ormanlık bölgelerinde bulunan ağır bir kuş türüdür. Tavuklar, sülünler ve hindiler de dahil olmak üzere diğer av kuşları ile yakından ilgilidir ve ticari olarak yaygın şekilde yetiştirilmemesine rağmen orman tavukları, doğal ortamlarında insanlar tarafından avlanırlar. Hem sıcak hem de soğuk ortamlarda yaşayan bu hayvanlar ormanlar, bozkırlar, çalı arazileri ve kırsal çiftliklere yakın çeşitli alanlarda bulunabilir.

Orman Tavuğu ailesi

Sert Kuzey kışlarında hayatta kalmak için tüylü bacaklara ve ayaklara sahiptir. Bacaklarındaki ve ayaklarındaki bu tüyler, hem orman tavuğunu sıcak tutmaya yardımcı olur hemde karda dolaşırken orman tavuğuna daha fazla tutuş ve stabilite sağlar. Genellikle Kuzey Kutup Dairesi’ndeki yerleşim alanlarına rağmen, her yıl binlercesi insanlar tarafından avlanmaktadır. Orman tavuklarının sayılarını büyük ölçüde etkilemez ama genellikle çok sayıda yumurta bıraktıkları için sayıları hızlı bir şekilde artabilir.

Beslenme ve Avcıları

siyah Orman Tavuğu

Orman tavukları hem bitkileri hem de diğer hayvanları yiyen çok yönlü bir hayvandır. Buna rağmen böcekler ve hatta kemirgenler ile birlikte otlar, meyveler, kuru yemişler, kırmızı meyveler, filizler, tohumlar ve çiçekler orman tavuklarının diyetini oluşturmaktadır. Kuzey Kutup Dairesi içinde var olabilecek az sayıdaki hayvandan biri olması nedeniyle orman tavuklar, birtakım yerli avcılar tarafından avlanmaktadır. İnsan avcılarının yanı sıra vaşak, tilki, kurt ve büyük yırtıcı kuşlar dahil avcıları vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Üreme

Dişi orman tavuğu, erkek orman tavuğu tarafından ayrıntılı bir çiftleşme gösteriminin ardından yerde bir çukurda yuva yapar. Dişiler, 1 aylık kuluçka döneminin ardından 12 adete kadar yumurta doğabilir.

Orman Tavuğu

Orman Tavuklarının Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuşlar
(Aves)
Takım
(Order)
Tavuksular
(Galliformes)
Aile
(Family)
Sülüngiller
(Phasianidae)
Cins
(Genus)
Tetraoninae
(Tetraoninae)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi