Kategoriler
İslam

Allah’ın Habir (El-Habîr) İsminin Anlamı

Habir (El-Habîr) Nedir?

Allah’ın 99 isminden (Esma-ül Hüsna) birisi olan Habir ismi “Her şeyden haberdar. Her şeyin gizli taraflarından haberi olan.” anlamlarına gelmektedir. Habir ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen bir isimdir. Eğer El-Habîr isminin anlamını biraz daha açarsak; Habîr, her şeyden haberdâr olan, her şeyin iç yüzünden ve gizli tarafından her yönüyle haber sâhibi olan, onlara yumuşak davranarak cezâlarını geriye bırakandır. Her şeyi iç yüzünden, gizli tarafından haberdâr olan demektir.

Sponsorlu Bağlantılar
Esma-ül Hüsna - El-Habir
Esma-ül Hüsna – El-Habir

El-Habîr İsminin Kur’an’da Geçen Ayetleri

  • (2:234) “Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.”
  • (2:271) “Sadakaları açıkça verirseniz o, ne iyi olur; yok eğer onları gizler de fakirlere öyle verirseniz bu sizin için daha hayırlıdır ve günahlarınızın birçoğunun bağışlanmasına sebep olur. Bilin ki, Allah, her ne yaparsanız hepsinden haberdardır.”
  • (3: 180) “Allah’ın kendilerine lütfundan verdiği nimetlerde cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır! O kendileri için bir şerdir. Cimrilik ettikleri şey kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah’ındır. Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.”
  • (6:18) “O, kullarının üstünde tam hâkimdir. O, hüküm ve hikmet sahibidir, her şeyden haberdardır.”
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi