Kategoriler
İslam

Kuran’da Abdest İle İlgili Ayetler

Abdest Tanımı

Müslümanların namaz ve namaz gibi bazı ibadetleri yapabilmek için belirli kurallar çerçevesinde vücudun bazı bölümlerini yıkama ve mesh etme yoluyla yaptıkları bir temizlenme şeklidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Kur’an-ı Kerim’de Abdest Hakkındaki Ayetler Hangileri?

Maide Suresi 6. Ayet; Ey iman edenler, namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başlarınızı meshedin ve her iki topuğa kadar ayaklarınızı da. Eğer cünüpseniz temizlenin (gusül edin); eğer hasta veya yolculukta iseniz ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız da su bulamamışsanız bu durumda temiz bir toprakla teyemmüm edin (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize ondan sürün. Allah size güçlük çıkarmak istemez, ama sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimeti tamamlamak ister. Umulur ki şükredersiniz. (Ehl-i Sünnet-yorumu)

Maide Suresi 6. Ayet; Ey inananlar, namaza kalktığınız zaman yıkayın yüzlerinizi ve dirseklerinizle berâber ellerinizi ve başınızın bir kısmını meshedip ayaklarınızı topuklarınızla berâber ve cünüpseniz iyice yıkanıp arının. Hastaysanız, yahut seferdeyseniz, yahut içinizden biri ayak yolundan geldiyse, yahut da kadınlara temas etmişseniz su bulamadığınız takdîrde temiz toprakla teyemmüm edin de toprakla yüzünüzü, ellerinizi meshedin. Allah, sizi güce koşmayı istemez, fakat şükredesiniz diye tertemiz olmanızı ve size verdiği nîmeti tamamlamayı diler. (Şia yorumu)

Abdest Nedir? Abdest Nasıl Alınır?

Kısaca Gusül Ne Demektir? Gusül Abdesti Nasıl Alınır?

Kısaca Gusül Nedir? Gusül Abdestinin Farzları Ve Sünnetleri

Gusül Abdestini Bozan Haller, Durumlar ve Şartlar

kuranda-abdest-ile-ilgili-ayetler

Nisa Suresi 43. Ayet; Ey iman edenler sarhoş iken, ne dediğinizi bilinceye ve cünüp iken de yolculukta olmanız hariç gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz, ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişseniz yahut kadınlara dokunmuş da, su bulamamışsanız bu durumda temiz bir toprakla teyemmüm edin, (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz, Allah, bağışlayandır esirgeyendir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi