Kategoriler
İslam

Kuran’da Ademoğulları İle İlgili Ayetler

Ademoğulları Tanımı

Ademoğulları tabirinden kasıt bütün insanlık. Çünkü Allah (c.c), ilk insan olarak Hz. Adem (a.s.)’ı yarattı ve sonraki insanlar Hz. Adem (a.s.)’dan üreyerek oluştu. Bütün semavi dinlerde Hz. Adem (a.s.) ilk insan olarak kabul edilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Kur’an-ı Kerim’de Ademoğulları Hakkındaki Ayetler Hangileri?

Araf Suresi 26. Ayet; Ey Âdemoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek giysi ve süslenecek elbise verdik. Takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma) elbisesi var ya, işte o daha hayırlıdır. Bu (giysiler), Allah’ın rahmetinin alametlerindendir. Belki öğüt alırlar (diye onları insanlara verdik).

Araf Suresi 27. Ayet; Ey Âdemoğulları! Avret yerlerini kendilerine açmak için, elbiselerini soyarak ana babanızı cennetten çıkardığı gibi, şeytan sizi de saptırmasın. Çünkü o ve kabilesi, onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz şeytanları, iman etmeyenlerin dostları kılmışızdır.

Araf Suresi 31. Ayet; Ey Ademoğulları! Her mescitde ziynetinizi takının (güzel ve temiz giyinin). Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü o, israf edenleri sevmez.

kuranda-ademogullari-ile-ilgili-ayetler

Araf Suresi 31. Ayet; Ey Âdemoğulları! İçinizden size benim âyetlerimi anlatan Peygamberler gelir de her kim Allah’a karşı gelmekten sakınır ve halini düzeltirse, artık onlara korku yoktur. Onlar üzülecek de değillerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

İsra Suresi 70. Ayet; Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerini en güzel ve temiz şeylerden rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık.

NOT: AYETLERİN TÜRKÇE MEALLERİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN ALINMIŞTIR.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi