Kategoriler
İslam

Kuran’da Tepe İle İlgili Ayetler

Tepe Tanımı

Tepe kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre tanımı şöyle;

Sponsorlu Bağlantılar

1. isim Bir şeyin en üstteki bölümü; “Pencere önünde dimdik durmuş, kocaman ağaçların tepesine bakıyordunuz.” – S. F. Abasıyanık
2. Bir yerin, bir nesnenin vb.nin üstü, hizası; “Ekşisu’da trenden indikleri sırada güneş tam tepelerindeydi.” – N. Cumalı
3. Birinin yanı başı, baş ucu; “Tepemde durup canımı sıktı.”
4. anatomi Başın üst, kafatasının iki kulak arasında kalan bölümü; “Güneş sanki yalnız sizin tepenize ışık ve sıcaklık aksettirmeye çalışıyor.” – R. H. Karay
5. coğrafya Yüksekliği genellikle birkaç yüz metreyi geçmeyen, çok kez tek başına, yamaçları yatık yer biçimi; “Derenin sağ tarafında yükselen tepenin yamaçları daha hafif eğimli, daha genişti.” – N. Cumalı
6. matematik Çokgende veya çok yüzlüde köşelerden her biri
7. matematik İkizkenar bir üçgende eşit kenarların kesişme noktası
8. matematik Bakışım ekseni bulunan bir eğrinin veya yüzeyin bu eksenle kesişme noktalarından her biri

Kur’an-ı Kerim’de Tepe Hakkındaki Ayetler Hangileri?

NOT: AYETLERİN TÜRKÇE MEALLERİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN ALINMIŞTIR.

Bakara Sûresi 265. Ayet; Allah’ın rızasını kazanmak arzusuyla ve kalben mutmain olarak mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yüksekçe bir yerdeki güzel bir bahçenin durumu gibidir ki, bol yağmur alınca iki kat ürün verir. Bol yağmur almasa bile ona çiseleme yeter. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla görendir.

Âl-i İmrân Sûresi 75. Ayet; Kitap ehlinden öylesi vardır ki, ona yüklerle mal emanet etsen, onu sana (eksiksiz) iade eder. Fakat onlardan öylesi de vardır ki, ona bir dinar emanet etsen, tepesine dikilip durmadıkça onu sana iade etmez. Bu da onların, “Ümmîlere karşı (yaptıklarımızdan) bize vebal yoktur” demelerinden dolayıdır. Onlar, bile bile Allah’a karşı yalan söylerler.

Âl-i İmrân Sûresi 127. Ayet; Bir de Allah bunu, inkar edenlerden bir kısmını helak etsin veya perişan etsin de umutsuz olarak dönüp gitsinler diye yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar

Nisâ Sûresi 88. Ayet; Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Allah onları yaptıkları işlerden dolayı başaşağı ederek eski konumlarına (küfre) döndürmüştür. Allah’ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah kimi saptırırsa, sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın.

A’râf Sûresi 171. Ayet; Hani dağı sanki bir gölgelikmiş gibi onların üstüne kaldırmıştık da üzerlerine düşecek sanmışlardı. (Onlara:) “Size verdiğimiz Kitab’a sımsıkı sarılın ve onun içindekileri hatırlayın ki, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız” demiştik.

Enbiyâ Sûresi 96. Ayet; Nihayet Ye’cüc ve Me’cüc’ün önü açıldığı zaman her tepeden akın ederler.

Mü’minûn Sûresi 50. Ayet; Meryem oğlu İsa’yı ve annesini büyük bir mucize kıldık ve her ikisini de oturmaya elverişli, akarsulu yüksek bir yere yerleştirdik.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi