Kategoriler
İslam Öneriler

Kutsal (Dört Büyük) Kitap Hangileridir? Hangi Peygamberlere İndirilmiştir? Kutsal Kitapların Kelime Anlamları

Allah’ın Kitapları

Dünyanın yaratılışından günümüze kadar ve günümüzden kıyamete kadar toplamda Allah tarafından bazı peygamberlere 4 adet kutsal kitap indirilmiştir. Son kitap olan Kur’an-ı Kerim hariç her kitap gönderildiği zamana ve kavme hitap etmiştir. Ama Kur’an-ı Kerim indiği zamanki insanlardan kıyamete kadar gelecek insanlara kadar herkese gelmiştir.

Kutsal Kitaplar Hangileridir? Hangi Peygamberlere Gelmiştir?

Toplamda 4 tane kutsal kitap vardır ve her biri bir peygambere gelmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Tevrat; Hz. Musa Peygambere gönderilmiştir.

2 – Zebur; Hz. Davut Peygambere gönderilmiştir.

3 – İncil; Hz. İsa Peygambere gönderilmiştir.

4 – Kur’an-ı Kerim; Hz. Muhammed (s.a.a. – s.a.v.) Peygambere gönderilmiştir.

kutsal (4 büyük) kitaplar

Kutsal Kitapların Kelime Anlamları Nelerdir?

1 – Tevrat; Tevrat kelimesinin sözlükteki anlamı “kanun” ve “şeriat”.

2 – Zebur; Zebur kelimesinin sözlükteki anlamı “yazılı şey” ve “kitap”.

3 – İncil; İncil kelimesinin sözlükteki anlamı “müjde” ve “öğretmek”.

4 – Kur’an-ı Kerim; Kuran kelimesinin sözlükteki anlamı “toplamak” ve “okumak”.

1 – Tevrat

Tevrat İsrailoğullarından Hz.Musaya indirilmiştir. Hz. Musa(a.s.)’dan sonra Tevratın aslı kaybolmuştur. Israilogullarının din bilginleri tarafindan yazılan farklı Tevrat nüshaları ortaya çıkmıştır. Böylece Tevrat, ilahi kitap olma özelliğini kaybetmiştir. Tevrat´a “Ahd-i Atik“(Eski Ahid) de denir.

2 – Zebur

Zebur Hz. Davud(a.s.)’a gönderilen ilahi kitaptır. Içinde 150 sure vardır, bu kitapta daha cok öğütler, dualar, ilahiler yer almaktadır. Bugün elde hiç bir nüshası yoktur, ancak “Mezmürlar“ adıyla Tevratin içinde yer aldığı söylenmektedir.

3 – İncil

İncil Hz. Isa(a.s.) aracılıgıyla Israilogullarına gönderilmiştir. İncilin aslı kısa zaman içerisinde kaybolmuştur, bugün elde mevcud olan incil, insanlar tarafından yazılmıştır. Bu İncil 4 kitap ve bazi mektuplardan meydana gelmiştir.

  1. Yuhanna
  2. Markos
  3. Luka
  4. Matta

bu kitaplarda Hz.Isa(a.s)’in ilah olduğu yazılmaktadır. Peygamberimizden hiç bahsedilmiyor. Incil´e “Ahdi Cedid“(Yeni Ahid) de denir.

4 – Kur’an-ı Kerim

Kuran, Yüce ALLAH tarafından Cebrail (a.s.) aracılığıyla 610 yılında Hira mağarasında 40 yaşında olan peygamberimize inmiştir. Indirildigi andan itibaren yazılarak ve ezberlenerek bize kadar ulaşmıştır. Bu sebeble indigi gibi bize ulaşmıştır. Kiyamete kadar da tek harfi bile değişmeden aslını muhafaza edecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Çünkü Allah’u Teala onu koruyacağını şu ayetle haber vermektedir: “Kur’anı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.”(Hicr süresi-9.ayet) Kuran 23 senede yavaş yavaş inmiştir, ayetlerin bazısı Mekkede bazisi Medinede inmiştir. 87si Mekke 27si Medine de inmiştir. 114 suredir, en faziletli sure Fatiha süresidir. 6666 ayettir. En uzun süre Bakara süresidir ( 50 sayfa). En kısa süre Kevser süresidir. Kuran 30 Cüzdür, 600’den fazla sayfaya sahiptir.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi