Kategoriler
İslam

Umre Nedir? Hac Nedir? Hac İle Umre Arasındaki Farklar

Hac İslamın Şartlarındandır

Hac, Müslümanların en önemli ibadetlerinden bir tanesidir. İslamın ibadetlerinden olan umreden hac farklıdır. Hac, İslamın beş şartı içerisinde bir tanesidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Umre, Müslüman insanların Kabeyi  hac mevsimi dışında ziyaret edilmesidir. Bundan dolayı her umre hac sayılmaz ama her hac umre sayılır. Umre ziyareti hacdan farklıdır. Çünkü umreye hac mevsimi dışında gidildiğinde ve  ibadet sırasında yapılması gerekenlerde birbirinden farklı olduğundan umre ile hac arasında farklar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

hac

Örneğin hac zamanında farz olan bazı ibadetler umre zamanında farz değildir. Ayrıca umreye gitmenin bazı mezheplerde farzken, bazı mezheplerde ise sünnettir. Dolayısıyla hac ziyareti umreden farklı günlerde yapılmaktadır. Belirlenen günler dışında yapılan Kabe ziyareti hac sayılmamaktadır.

Hac İle Umre Arasındaki Farklar

Umre ziyareti ile Hac ibadetindeki farklar şunlardır:

  • Umre’de Cem-i Tehir ve Cem-i takdim yoktur.
    Umre’de Veda Tavafı ve Kudüm Tavafı yapılmaz.
  • Umre’nin belirli bir günü yoktur. Belirlenen günlerde gidilebilir. Sadece  Hac sadece Kurban Bayramına denk gelecek şekilde gidilmekte ve  kurban hacdayken kesilir.
  • Umre’nin Müzdelife ve Arafat vakfeleri yoktur.
  • Umre’de kurban kesmek yoktur.
  • Hac’da şeytan taşlama vardır ancak Umre’de yoktur.

Haccın tarihi Hz. İbrahim ile başlar. Hac ziyaretinde yapılan ritüellerde Hz. İbrahim, eşi Hacer ve oğlu İsmail’in yaşadıkları takibe alınarak oluşturulmuştur. Kabe’de Hz.İbrahim’in oğlu İsmaili kurban etmek üzereyken Hz.İbrahim’e gökten bir koç indirilir ve o yere inşa edilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi