Kategoriler
Kimya

Anhidrit Nedir

Anhidrit Nedir konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Anhidrit Nedir konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Anhidrit Nedir konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Anhidrit Nedir

Anhidrit Nedir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Anhidrit, suyla kimyasal olarak birleşerek belirli bir maddeyi oluşturan maddeler. Örneğin, bir baz anhidridi suyla birleşerek kendisine karşılık olan bazı oluşturur. Bir asit anhidridi suyla birleşerek kendisine karşılık olan asidi oluşturur. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Mineraloji.

Anhidrit Nedir

Anhidrit Nedir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. anhidrit Metal oksitler anorganik bazların, ametal oksitler de anorganik asitlerin anhidritleridir; bunlar genellikle karşılık olan elementin oksijenle birleşmesi sonucu oluşurlar. Organik asitlerin anhidritleri uygun yollarla iki asit grubu arasından bir molekül su çekilerek elde edilirler. Kristal suyu içeren tuzların susuz biçimlerine de anhidrit adı verilir. Örneğin, kristal suyu içeren karbonatın () susuz biçimine () anhidrit sodyum karbonat adı verilir.

Kimya alanına ait Anhidrit Nedir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. (). Genellikle kalsit, kil ve alçı taşıyla birlikte bulunan tortul oluşumlu bir mineraldir. Susuz kalsiyum sülfat. Ortorombik sistemde kristaller; sertlik: 3-4; özgülağırlığı: 2.9, çizgisi: Renksiz, beyaz, gri, mavimsi, kırmızımsı, siyah ve morumsu renklerde olabilir. Camsı parlaklık gösterir. Kaya tuzu yataklarında sık rastlanır. Genel olarak Almanya, İsviçre ve Meksika’da bulunur. Alçı taşının kullanıldığı alanlarda kullanılır. Anhidrit, bir bileşiğin su kaybetmesiyle oluşan kimyasal bileşiklerin ortak adı. Sülfürik asitten türeyen kükürt trioksit () ile kalsiyum hidroksitten türeyen kalsiyum oksit (CaO) birer inorganik anhidrittir. Kükürt trioksit örneğinde olduğu gibi, bir asitin su kaybetmesiyle oluşan oksitlere genellikle asit anhidriti, kalsiyum oksit örneğinde olduğu gibi, bir bazın su kaybetmesiyle oluşan oksitlere de genellikle baz anhidriti adı verilir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi