Kategoriler
Kimya

Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları

Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları

Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları

Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları

Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Biz neden yapılmışız? Bir maddeyi böldüğümüz zaman ortaya çıkan en küçük parçacıklar nelerdir? Bu küçük parçacıklar nelerden yapılmıştır? Bu problem binlerce yıldan beri tartışılmaktadır. Eski Yunan filozofu Demokritos (M. Ö. 400 yılında) maddenin görülemeyen, bölünemeyen, parçalanamayan parçacıklarından yapılmış olduğunu ortaya atmış tir. İngiliz matematikçisi Isaac Newton (1642-1727) da katı, sıvı, gaz bütün maddelerin sert ve parçalanamayan küçük katı taneciklerden yapılmış olduğuna inanıyordu. John Dalton (1766-1844) atom kavramı üzerindeki görüşlerini deneylere dayandıran ilk bilgin olmuştur. O çağda maddenin çeşitli elementlerden yapıldığı, bunların birleşerek daha karmaşık kimyasal bileşikler yaptığı anlaşılmıştır.

Kimya alanına ait Atom Hakkında Çalışma Yapan Bilim Adamları konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Dalton her elementin aynı cins atomlardan yapıldığını, bu atomların başka element atomlarına benzemediğini; ve atomların bölünemediğini ileri sürdü. Dalton çeşitli elementlerin atomlarının çeşitli yollarla birbiriyle birleştiğini anladı. Bu şekilde ortaya çıkan bir kimyasal bileşikte daima aynı düzen ve oranda birleşmiş atom grupları bulunur. Dalton atomları bazı şekillerle göstermiş, bu şekilleri bir kimyasal bileşiğin (ağırlıkça) bileşim oranını göstermek için kullanmıştır. Dalton çeşitli elementlerin kaçar atomlarının birleşerek bir bileşiği yaptığını bilmiyordu. Bir İtalyan profesörü Amedeo Avoagadro (1776-1856) 1811 yılında bulduğu önemli kanun da şöyle demiştir. «Herhangi bir gaz aynı sıcaklık ve basınçta aynı büyüktükteki kaba konursa, bu kapta aynı sayıda gaz partikülü bulunur». Bunu bildikten sonra, iki kap dolusu gazı tartarak bir gazın atomunun öbüründen farklı olduğunu göstermek mümkündür. Atomların, örneğin hidrojen ve oksijenin bağıl ağırlıkları verilirse, (Dalton’un formülünü kullanarak) iki atom hidrojenin bir atom oksijenle birleşerek bir molekül su (H2O) bileşiği yaptığını söylemek mümkündür. Atomların sabit oranlarda birleşerek bir bileşiği yapmaları düşüncesi modern kimyanın temelidir. Atom teorisi üzerinde modern gelişmelere geçmeden önce biraz elementlerden söz açmak gereklidir. Bir başka Yunan filozofu Aristo maddelerin değişik oranda birleşen dört elementten (ateş, su, hava, toprak) yapıldığını düşünmüştür. Bu yanlış düşünce uzun süre, genellikle kabul edilmiştir. Modern element kavramını Robert Boyle‘e borçluyuz. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi