Kategoriler
Kimya

Ayrımsal Damıtma Örnekleri

Ayrımsal Damıtma Örnekleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Ayrımsal Damıtma Örnekleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Ayrımsal Damıtma Örnekleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Ayrımsal Damıtma Örnekleri

Ayrımsal Damıtma Örnekleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Petrol dünyada en çok kullanılan temel enerji kaynaklarından birisidir. Tüm tekerlekli araçlarda, uçaklarda ve gemilerde petrolden elde edilen ürünler kullanılmaktadır. Yeraltından çıkarılan ham petrol içerisinde katı, sıvı ve gazlar içeren heterojen bir karışımdır. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrımsal Damıtma Nedir? Nasıl Yapılır?

Ayrımsal Damıtma Örnekleri

Ayrımsal Damıtma Örnekleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Ayrımsal damıtmanın kullanıldığı en önemli alanlardan biri petrol rafinerileridir. Petrol rafinerisinde bir ayrımsal damıtma bacası bulunur. Bu bacada ham petrol buharı benzin, uçak yakıtı, motorin, gaz yağı ve fuel – oil gibi bileşenlerine ayrılır.

Kimya alanına ait Ayrımsal Damıtma Örnekleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Yapısındaki katı ve gazlardan arındırılan petrol rafinerilerde ayrımsal damıtma yöntemi ile kendini oluşturan sıvı bileşenlerine ayrılarak kullanılabilir hâle getirilir. Ayrımsal damıtma yapılacak olan gaz karışımının tamamı yüksek basınç ve düşük sıcaklıkta sıvılaştırılır. Daha sonra sıvı hâldeki gaz karışımının sıcaklığı yavaş yavaş artırılır. Kaynama noktasına ulaşılan sıvılaşmış hâldeki gaz kaynayarak gaz hâline dönüşür. İlk hâl değişimine uğrayan gaz kaynama noktası en düşük olan gazdır. Bu gazın tamamı hâl değiştirdikten sonra sırasıyla diğer gazlar aynı şekilde karışımdan ayrılır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi