Kategoriler
Kimya

Barbitürik Asit Nedir Türevleri Nelerdir

Barbitürik Asit Nedir Türevleri Nelerdir konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Barbitürik Asit Nedir Türevleri Nelerdir konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Barbitürik Asit Nedir Türevleri Nelerdir konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Barbitürik Asit Nedir Türevleri Nelerdir

Barbitürik Asit Nedir Türevleri Nelerdir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Türevleri

Barbitürik Asit Nedir Türevleri Nelerdir

Barbitürik Asit Nedir Türevleri Nelerdir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Barbitürik Asit; malonil üre; 2, 4, 6-trioksoheksahidropirimidin.

Kimya alanına ait Barbitürik Asit Nedir Türevleri Nelerdir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. molekül ağırlığı: 128.09. Soğuk suda az, sıcak suda ve seyreltik asitlerde bol çözünen kristallerdir. Erime noktası: 248°C. İki molekül kristal suyu alarak dihidrat oluşturur. Asetik asitten beş kez daha güçlüdür. Metallerle tuzlar oluşturur. Malonik asit etil esteriyle ürenin yoğunlaştırılmasıyla elde edilir. Asitlik özelliği malonik asitten gelen ve aktif hidrojen atomları içeren metilen grubundan kaynaklanır. Bu hidrojenlerin yerine başka grupların geçmesiyle asitliği büyük ölçüde azalır. Plastiklerin ve türevleri olan ilaçların yapımında kullanılır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi