Kategoriler
Kimya

Endotermik ve Ekzotermik Tepkimelerin Özellikleri

Endotermik ve Ekzotermik Tepkimelerin Özellikleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Endotermik ve Ekzotermik Tepkimelerin Özellikleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Endotermik ve Ekzotermik Tepkimelerin Özellikleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Endotermik ve Ekzotermik Tepkimelerin Özellikleri

Endotermik ve Ekzotermik Tepkimelerin Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Endotermik ve ekzotermik reaksiyonlar arasındaki fark, sözcüklerin kendisinde yatmaktadır. “Termik”, “termometre” kelimesinde olduğu gibi ısıya işaret eder. “Ekzo”, “dış” ve “endo”, “içeride” anlamına gelir. Böylece, bir endotermik reaksiyon ısıyı bir nesneye veya alana çeker, ekzotermik reaksiyon ise ısıyı dışarı çıkarır. Terimlerin bu temel tanımından, bu iki kimyasal reaksiyon türü hakkında çeşitli diğer gerçekleri anlayabilirsiniz. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Endotermik Reaksiyonlar Çevrelerini Serinletir

Endotermik ve Ekzotermik Tepkimelerin Özellikleri

Endotermik ve Ekzotermik Tepkimelerin Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Kimyasal açısından, soğuk gibi bir şey yoktur – sadece ısı yokluğu vardır. Endotermik reaksiyonlar ısı enerjisini kendilerine çeker. Bu ısı çevreden çekildiğinden, sıcaklık düşer. Örneğin, bir kimyasal ilk yardım soğuk paketi, su ve amonyum nitrat arasındaki bir endotermik reaksiyonla çalışır. Isı enerjisi paketin içine çekildiği için, paket dokunulduğunda soğuktur.

Kimya alanına ait Endotermik ve Ekzotermik Tepkimelerin Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Endotermik reaksiyonlar, enerjiyi, reaksiyonla üretilen kimyasal bağlara çeker ve depolar. Bir endotermik reaksiyonda, ürün reaktanların işlemin başlangıcından daha fazla net enerjisi vardır. Endotermik reaksiyonların ürünleri, genellikle depolanmış enerji nedeniyle daha fazla hacme sahiptir. Bir ekzotermik reaksiyon, reaksiyon devam ettiği süre boyunca etrafına ısı yayar. Bir kamp ateşinde, odun ve kağıdın kimyasal bağlarından gelen enerji, ısı ve ışık şeklinde açığa çıkar. Serbest bırakılan enerji, çevreyi kampçılar için daha sıcak hale getirir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi