Kategoriler
Kimya

Katı Sıvı Gaz Madde Örnekleri (Katı Sıvı Gaz Farkları ve Özellikleri)

Katı Sıvı Gaz Madde Örnekleri (Katı Sıvı Gaz Farkları ve Özellikleri) konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Katı Sıvı Gaz Madde Örnekleri (Katı Sıvı Gaz Farkları ve Özellikleri) konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Katı Sıvı Gaz Madde Örnekleri (Katı Sıvı Gaz Farkları ve Özellikleri) konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Katı Sıvı Gaz Madde Örnekleri (Katı Sıvı Gaz Farkları ve Özellikleri)

Katı Sıvı Gaz Madde Örnekleri (Katı Sıvı Gaz Farkları ve Özellikleri) başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Maddeyi düşündüğümüzde üç hali aklımıza gelir: katı, sıvı ve gaz. Ancak oldukça yüksek bir sıcaklıkta ve dağınık atomlardan oluşan bir dördüncü plazma hali de söz konusudur. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Katılara örnekler

Katı Sıvı Gaz Madde Örnekleri (Katı Sıvı Gaz Farkları ve Özellikleri)

Katı Sıvı Gaz Madde Örnekleri (Katı Sıvı Gaz Farkları ve Özellikleri) başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Üç halini de gözlemleyebildiğimiz ve hal değişimleri için gereken sıcaklıklara rahatça erişilebilen, o yüzden sıklıkla örneklerde kullanılan temel madde SU‘DUR. Maddenin Halleri

Kimya alanına ait Katı Sıvı Gaz Madde Örnekleri (Katı Sıvı Gaz Farkları ve Özellikleri) konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Katı maddeler, birbirine sıkıca bağlanmış parçacıklardan oluşanlardır. Parçacıklar çok küçük bir dereceye kadar hareket edebilir, çünkü temel koşul katıların yayılmaması veya akmamasıdır. Kum gibi küçük taneli olanlar hariç akışkan değildirler. Katıların şekilleri sabittir ve sıkıştırılamazlar, böylece hacimlerini bastırarak azaltamazsınız. Ancak, katı maddeler genişleme ve daralma eğilimindedir; ısıtıldığında hacmini artırır ve soğuduğunda azaltır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi