Kategoriler
Kimya

Kimya nedir, neyi inceler

Kimya nedir, neyi inceler konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Kimya nedir, neyi inceler konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Kimya nedir, neyi inceler konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kimya nedir, neyi inceler

Kimya nedir, neyi inceler başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

ELEMENTLER VE BİLEŞİMLERİ

Kimya nedir, neyi inceler

Kimya nedir, neyi inceler başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Kimya, kimyasal maddelerin incelenmesidir. Bu kimyasal maddeler, atomları ya da molekülleri değiştiren bir reaksiyonda kullanılırlar ya da reaksiyon sonucunda ortaya çıkarlar. Kimya, maddelerin davranış biçimlerini ve birbirleriyle nasıl birleştiklerini açıklar. Kimya, kimyasal reaksiyonları kullanarak plastik, boya, zamk, deterjan ve ilaç gibi günlük yaşamda kullanılan birçok maddeyi yaratmıştır.

Kimya alanına ait Kimya nedir, neyi inceler konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Element bütün atomları aynı cins olan bir maddedir. Bileşim ise iki ya da daha fazla elementin kombinasyonudur. Örneğin; sodyumklorid (tuz) bileşimi, sodyum ve klor elementlerinin kombinasyonudur. Tuz ve su gibi birçok bileşim doğal olarak gerçekleşir. Naylon, plastik gibi bileşimler ise suni olarak laboratuvarlarda yapılır. Farklı maddelerin bir araya gelerek, yeni bir madde oluşturmaları kimyasal bir reaksiyon gerektirir. Bir maddenin atomları birbirlerine bağlanarak molekülleri oluşturur. Bir reaksiyon anında atomlar arasındaki bağ kopar ve yeni moleküller oluşur. Paslanmış bir araba kimyasal reaksiyona bir örnektir. Arabada bulunan demir ve havada bulunan oksijen pası (demir oksit) oluşturur. Kimyagerler, bir reaksiyonda neler olduğunu kaydetmek için, semboller (örneğin; demir için Fe ve oksijen için O) kullanırlar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi