Kategoriler
Kimya

Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi

Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi

Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi

Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi

Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Organometalik Bileşikler; moleküllerinde metal atomlarına bağlı karbon atomları içeren kimyasal bileşiklerdir. Metal karbonatlar gibi iyon bağıyla bağlanmış inorganik tuzlar ve organik asitler bu sınıfta yer almazlar. En iyi bilinen organometal bileşiği vuruntuyu önlemek amacıyla benzine katılan tetraetil kurşundur. Silikon polimerleri ise sanayi çapında üretilen organometal bileşikleridir. Organometal bileşikleri, kimya biliminin gelişmesinde önemli rol oynayan çok sayıda maddeyi içeren geniş bir grup oluşturur. Bunların büyük çoğunluğu katalizör ve aramadde olarak kullanılır. Organometal bileşiklerindeki metaller üç tip olabilir: 1) Periyodik tablonun ana grup adı verilen grubunda yer alan, magnezyum ve lityum gibi kimyasal bakımdan etkin metaller, 2) geçiş elementleri grubunu oluşturan metaller, 3) silisyum ve bor gibi kısmen metal özelliği gösteren metalsiler.

Kimya alanına ait Organometalik Bileşikler Hakkında Ansiklopedik Bilgi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Organometal bileşiklerindeki karbon içeren gruplar, basit hidrokarbonlar (yalnızca hidrojen ve karbondan oluşurlar), doymamış hidrokarbonlar (karbon atomları arasında çoklu bağlar bulunur), aromatik hidrokarbonlar (özellikle çok kararlı çoklu bağlar içeren gruplar), karbon ve hidrojen dışında başka elementler de içeren (örneğin azot ve oksijen) hidrokarbonlar olabilir. Metal atomları ve karbon monoksit birimleri içeren metal karbonil bileşikleri ile metaller ve çoklu bağlarla bağlanmış azot-karbon grupları içeren metal izosiyanürler ise hem organometal bileşikleri olarak hem de düzenleşim bileşikleri olarak kabul edilir. Organometal bileşiklerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri çok değişkendir. Bileşiklerin büyük bölümü, özellikle halkalı yapıda olanlar ya da aromatik hidrokarbonlar içerenler katı haldedir. Ayrıca sıvı ya c^a gaz halinde bulunanları da vardır. Organometal bileşiklerin ısıya ve yükseltgenmeye karşı dayanıklılıkları da çok değişiktir. Ferrosen ve kalayın alkil türevleri gibi çok kararlı olanların yanı sıra, alkilpotasyum, alkilalüminyum gibi aniden alev alan pek çok organometal bileşiği de vardır. Bu bileşiklerin çoğu, özellikle de uçucu olanları oldukça zehirlidir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi