Kategoriler
Kimya

Özkütle Nedir?

Özet: “Özkütle nedir? Özkütle ne demektir? Özkütle Anlamı” başlıklı yazımızda Özkütle kelimesinin tanımı, Özkütle kelimesinin İngilizcesi, Özkütle ile ilgili atasözleri ve deyimler, Özkütle ile ilgili birleşik sözler ve Özkütle hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Özkütle Tanımı

Özkütle kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1.isim Yoğun olma durumu.

2.isim Yoğun bir maddenin özelliği, kesafet:

3.isim, fizik Bir cismin birim hacminin kütlesi, gravite:

Özkütle İngilizcesi

Özkütle kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir;

Özkütle – density

Özkütle Hakkında Detaylı Bilgi

Özkütle Nedir?

Özkütle ya da yoğunluk kelimesini bir cümle ile tanımlamak istersek “birim hacme gelen kütle miktarı” diyebiliriz. Kütlenin birimi gram ve hacmin birimini de cm3 olarak aldığımız zaman özkütlenin formül birimi gram/cm3 olur.

Günlük hayatta kullandığımız maddelerin hacimlerine göre ağırlıklarının farklı olmasının nedeni de zaten bu özkütledir. Örnek olarak 1 kg demir ile 1 kg pamuk maddelerinin ağırlıkları her ne kadar aynı olsa da hacimleri birbirinden farklıdır. Yani 1 kg demir avucumuzun içine sığacak kadar küçük hacimde olsa da 1 kg pamuk belki de 1 çuval gelecektir.

Maddelerin bu özkütle farklılıklarından birçok alanda faydalanılmaktadır. Altın elementinin diğer maddelerden ayrıştırılmasında, ebru sanatında boyaların kağıt üzerinde kalmasında, porselen yapımında maddelerin özkütlelerinden faydalanılmakta. Bunlar sadece birkaç örnek.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi