Kategoriler
Kimya

Polisakkaritlerin Özellikleri

Polisakkaritlerin Özellikleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Polisakkaritlerin Özellikleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Polisakkaritlerin Özellikleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Polisakkaritlerin Özellikleri

Polisakkaritlerin Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Çok sayıda glikozdan oluşan kompleks moleküllerdir. En önemli polisakkaritler; nişasta, selüloz, kitin ve glikojen molekülleridir. Bunların tamamının temel yapısında glikoz bulunur. Glikoz moleküllerinin farklı bağlanması, polisakkaritlerin farklı olmasını sağlar. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Polisakkaritlerin Özellikleri

Polisakkaritlerin Özellikleri

Polisakkaritlerin Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Nişasta: Bitkilerde fotosentez sonucu sentezlenen, çok sayıda glikoz molekülünün birleşmesiyle meydana gelen bir polisakkarittir. Sadece bitki hücrelerinde sentezlenen ve depo edilen nişasta; buğday, mısır, patates, bakla ve pirinçte yüksek oranda bulunur. Nişasta üzerine, iyot çözeltisi damlatıldığında mavi renk verir.

Kimya alanına ait Polisakkaritlerin Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Glikojen: Karbonhidratlar, bitkilerde nişasta; hayvan, bakteri, mantar ve insanlarda glikojen şeklinde depo edilir. Glikojen de, nişasta molekülü gibi, binlerce glikoz molekülünün birbirine bağlanması ile meydana gelen bir polisakkarittir. Glikojen suda çözünebilir. Kanda glikoz miktarı normal seviyenin üzerinde olursa, kas ve karaciğerlerde glikojen şeklinde depo edilir. Glikoz seviyesinin azalması durumunda depo edilen glikojenden kana glikoz verilir. Glikojen iyotla muamele edildiğinde kahverengini verir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi