Kategoriler
Kimya

Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri

Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri

Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Periyodik çizelgenin VIII. grubunda yer alan kimyasal elementtir. Gümüş renginde sert ve kırılgan ve elementtir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri

Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri

Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Sembolü: Rh Atom Numarası: 45 Atom Ağırlığı: 102.90550 Elemet serisi: Geçiş metali Maddenin Hali: Katı Görünümü: Beyaz-gümüş renkte

Kimya alanına ait Rodyum Nedir Rodyum Elementinin Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Elde Edilmesi: 2,3,4,5 ve 6 değerlik alabilen bir elementtir. Platin grubu metallerinin hafif olanlarından biridir. 1803’te Wollaston tarafından bir platin cevherinden paladyumla birlikte keşfedildi. Ancak akkor derecede oksitlenerek, kurşuni renkte bir toz olan rodyum üç oksidi (Rh2O3) verir. Yüksek sıcaklıkta klordan etkilenerek, çok sayıda karmaşık maddeler verebilen kırmızı renkli rodyum klorüre (RhCl3) dönüşür. Kaynar durumdaki derişik sülfürik asit etkisiyle çözünür ve bir şap verebilen rodyum sülfatı oluşturur. Rodyum, altın suyunun platin grubundan madenlere etkimesiyle elde edilen iridyum osmiyürden üretilir. Kullanım Alanları: Genellikle platin ve paladyumu sertleştirmek için bir alaşım metali olarak kullanılır. Bu sert alaşımlar elektrikli fırın dirençlerinin, termoçiftlerin, cam lifi elde etmekte kullanılan memelerin, uçak bujilerinin ve laboratuvar krözelerinin yapımında kullanılır. Elektrik iletkenliği yüksek ve korozyona dayanıklılığı çok olduğu için rodyum elektrik kontaklarında da kullanılır. Elektroliz yada buharlaşma yolunda rodyumla yapılan yüzeyler çok iyi ışık yansıtıcı ve çok sert bir duruma gelir. Bu özelliği dolayısıyla rodyum optik aletlerin üretiminde de kullanılır. Rodyum ayrıca mücevher yapımında, dekorasyonda ve katalizör olarak da kullanılır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi