Kategoriler
Kimya

Rutenyum Nedir Rutenyum Elementinin Özellikleri

Rutenyum Nedir Rutenyum Elementinin Özellikleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Rutenyum Nedir Rutenyum Elementinin Özellikleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Rutenyum Nedir Rutenyum Elementinin Özellikleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Rutenyum Nedir Rutenyum Elementinin Özellikleri

Rutenyum Nedir Rutenyum Elementinin Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Rutenyum, 1843’de Clauss tarafından iridyum, osmiyür içinde bulunmuştur. 12,3 yoğunluğunda olup, 2500 dereceye doğru ergiyen sert ve kırılgan bir madendir. Kimyasal bakımdan kalaya benzer. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

1 Yorum

Rutenyum Nedir Rutenyum Elementinin Özellikleri

Rutenyum Nedir Rutenyum Elementinin Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Sembolü: Ru Atom Numarası: 44 Atom Ağırlığı: 101,7 Elemet serisi: Maddenin Hali: Katı Görünümü: Gümüşi

Kimya alanına ait Rutenyum Nedir Rutenyum Elementinin Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Rutenyum havada kolayca oksitlenerek, SmO ile eşbiçimli olan rutenyum oksiti RuO2 verir. Rutenik asit H2RuO4 ile perrutenik asit HRu04 bilinen öteki oksijenli bileşikleri olup, bu asitlere de, manganatları ve pergamanatları andıran tuzlar karşılık düşer. Rutenyumun, portakal renginde billursu bir katı olan ve ısıtılınca patlayan bir peroksidi RuO4 vardır. Ayrıca, klorürlü, amonyumlu ve nitrolu çeşitli karmaşık bileşikler verebilen, RuCl3 ve RuCl4 formülünde iki klorürü bilinir. Rutenyum, altın suyunun platin grubu madenlerine etkimesiyle elde edilen iridyum osmiyürden çıkarıldıktan sonra sodyum peroksit etkisiyle rutenat’a dönüştürülür. RuO4 peroksidinin uçuculuğundan yararlanarak, kendisine eşlik eden öbür madenlerden ayrılır. RuO4’de magnezyumla indirgenerek klorüre dönüştürülür. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi