Kategoriler
Öneriler Otomobil

Güvenli Takip Mesafesi Nedir? Uzun Yolda Güvenli Takip Mesafesi

Güvenli Takip Mesafesi Ne Demektir?

Uzun yolda trafiğin akış hızında olması gereken sınırlamalar dahilinde belli bir mesafe bırakmak gerekmektedir. İşte bu mesafeye Güvenli Takip Mesafesi denilmektedir. Bunun amacı yolda giderken önünüzdeki araç herhangi bir nedenden dolayı frene basmak zorunda kaldığı taktirde siz öndeki araca çarpmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Uzun Yolda Güvenli Takip Mesafesini Ayarlamak

Uzun yolda hızlı olan sürücülerin en büyük sorunu önlerindeki araçlara çabuk yaklaşmak ve o araçları geçmek için yaptıkları ani ve sert manevralardır. Bu yüzden en önemli nokta “2 saniye” yöntemini uygulayın. Bu ne demek? Yani kuru ve normal hava şartlarında önünüzdeki aracın bulunduğu noktaya siz iki saniye varıyorsanız sizin önünüzdeki araçla olan mesafeniz güvenli takip mesafesi kadardır.

Güvenli takip mesafesi, aslında bir aracın hızının yarısı kadardır. Yani bir araç 80 km/saat hız ile gidiyorsa güvenli takip mesafesi 40 metredir. Ama araç içinde öndeki araç ile olan mesafeyi tam olarak ölçemeyeceğimiz için zaman yöntemi kullanılmaktadır. Yapılan hesaplamalara göre de bir aracın hızının yarısı kadar olan mesafe 2 saniyedir.

Güvenli Takip Mesafesi nedir

Islak Yolda Güvenli Takip Mesafesi

Yukarıda söylediğiniz 2 saniye kuralı kuru ve normal hava şartları için geçerli. Ama yol yağmur veya başka bir nedenden dolayı ıslak ise bu kez güvenli takip mesafesi 3 saniyedir. Yani öndeki aracın geçtiği yerden siz 3 saniye sonra geçmelisiniz.

Güvenli Takip Mesafesinin Nedeni Nedir?

Peki bu 2 saniye yada 3 saniye kuralı bizlere ne sağlamaktadır? Eğer öndeki araçta çok ani bir yavaşlama veya herhangi bir kaza durumunda sizin için aracınızı durdurabilecek veya çarpışmayı önleyecek bir manevra yapabilecek bir mesafe olması gerekmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Dolayısıyla doğru takip mesafesini ayarlarsak insanlar rahatlıkla araya girebilir, otoban yada şehirler arası yollarda hızlı araçlar aralardaki mesafeli alanlara girip seyrine devam edebilir ve böylece bizlerde daha kontrollü ve daha sakin bir araba kullanmış oluruz. Bu nedenle diğer sürücülerin yakın takiplerine aldanmayın ve siz yorulmadan, kontrollü ve sakin bir şekilde arabanızı kullanın, gideceğiniz yerede emniyetli bir şekilde gidin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi