Kategoriler
Sağlık

Baş Dönmesi Neden Olur? Baş Dönmesinin Sebepleri

Baş Dönmesi Neden Olur?

Baş dönmesi neden olur, baş dönmesinin sebepleri, baş dönmesi bir hastalık mı, baş dönmesi çeşitleri gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Öncelikle baş dönmesinin tanımını yapalım. Bir insanın bulunduğu konumu algılayamaması ve dengesini kaybetmesi durumuna baş dönmesi denir. Peki başımız neden döner. Baş dönmesinin nedenlerini 4 ana başlık altında toplayabiliriz.

Baş Dönmesinin Nedenleri

Vertigo

Eğer bir insan kendisinin ya da etrafında olan her şeyin döndüğü hissine kapılıyorsa buna vertigo denir. Baş dönmelerinin yaklaşık dörtte birinin sebebi olan vertigo, kusma ve mide bulantısı ile beraber meydana gelir.

Baş Dönmesi Neden Olur

Disequilibrium

Eğer bir insan dengesini kaybedip belirli bir yöne doğu düşüyorsa bu baş dönme şekline Disequilibrium denir. Bu baş dönme türünde genellikle kusma ve mide bulantısı olmaz.

Presenkop

Eğer bir insan baş dönmesinin yanı sıra kaslarının da boşaldığını ve bayılacak gibi olduğunu hissediyorsa buna Presenkop denir. Eğer o kişi böyle bir durumda bayılırsa buna da senkop denilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Psikiyatrik

Yukarıdaki 3 neden dışında yaşanan baş dönmelerinin nedeni genellikle psikiyatrik nedenlerdir. Eğer dans ederken, lunaparkta dönme dolaba binerken v.b. kendi isteğinizle olmayan herhangi bir baş dönmesinde doktora gitmek gerekir. Çünkü bu gibi durumlar birçok hastalık habercisidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi