Kategoriler
Sözlük

Hidrojen Nedir? Hidrojen Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Hidrojen Nedir? Hidrojen Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Hidrojen nedir, Hidrojen ne demektir, Hidrojen kelimesinin tanımı, Hidrojen kelimesinin eş anlamlısı, Hidrojen kelimesinin ingilizce karşılıkları, Hidrojen ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Hidrojen hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Hidrojen Tanımı

Hidrojen kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Hidrojen kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim, kimya Oksijenle birleşerek suyu oluşturan, atom numarası 1, rengi, kokusu ve tadı olmayan bir gaz, müvellidülma (simgesi H)

Hidrojen Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Hidrojen kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Hidrojen kelimesinin eş anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Hidrojen kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Hidrojen kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Hidrojen İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Hidrojen kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Hidrojen kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Hidrojen İle İlgili Birleşik Sözler

Hidrojen kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

hidrojen bombasıağır hidrojen

Hidrojen nedir

Hidrojen İngilizcesi

Hidrojen kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Hidrojen – hydrogen

Hidrojen Hakkında Detaylı Bilgi

Hidrojen, element sembolü H olan, 1 atom sayılı ametaldir. Standart sıcaklık ve basınç altında renksiz, kokusuz, metalik olmayan, tatsız, oldukça yanıcı ve H2 olarak bulunan bir biatomik gazdır. 1.00794 g/mol’lük atomik kütlesi ile tüm elementler arasında en hafif elementtir. Periyodik cetvelde sol üst köşede yer alır.

Hidrojen, evrenin kütlesinin %75’ni oluşturan ve evrende en çok bulunan elementtir.[1] Ana hatta bulunan yıldızlarınçoğunluğu plazma halinde olan hidrojenden oluşur. Elementel hidrojen dünyada az bulunur. Endüstride metan gibihidrokarbonlardan üretilebildiği gibi, pahalı olsa da suyun elektrolizinden de üretilebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hidrojenin en yaygın doğal izotopu, nötronsuz protiyumdur. Hidrojen pek çok elementle bileşik verebilir, suda ve pek çok organik molekülde bulunur. Suda çözünen moleküller arasındaki asit-baz tepkimlerinde önemli rol oynar.Schrödinger denkleminin analitik olarak çözülebildiği tek nötral molekül olduğu için, hidrojen atomunun enerji basamakları ve bağ özellikleri kuantum mekaniğinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi