Kategoriler
Sözlük

Jimnastik Nedir? Jimnastik Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Jimnastik Nedir? Jimnastik Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Jimnastik  nedir, Jimnastik ne demektir, Jimnastik  kelimesinin tanımı, Jimnastik kelimesinin eş anlamlısı, Jimnastik kelimesinin ingilizce karşılıkları, Jimnastik ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Jimnastik hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Jimnastik Tanımı

Jimnastik kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Jimnastik kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

1. isim, spor Vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman, kültürfizik
2. Erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halkalar ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, eşit olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içeren yarışma disiplini

Jimnastik İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Jimnastik kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  • jimnastik yapmak

Jimnastik nedir

Jimnastik İle İlgili Birleşik Sözler

Jimnastik kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

aletli jimnastikaraçlı jimnastikdüzeltici jimnastikbeyin jimnastiği
zihin jimnastiği

Jimnastik İngilizcesi

Jimnastik  kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  • Jimnastik  – gymnastics

Jimnastik Hakkında Detaylı Bilgi

Jimnastik veya cimnastik, bedeni, fiziksel yapısını düzeltme güçlendirme ve geliştirme amacıyla düzenli hareket ettirme sanatıdır. Bedeni çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman ve kültürfizik hareketleri jimnastiğin kapsamına girer.

Bu disiplin; erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halka ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, türdeş olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içerir. İyileştirme ve öğrenme amaçları güden tıbbi jimnastik ve eğitim jimnastiğiyse sanattan çok bilim ulamı içinde sayılmaktadır. İnsanın fiziksel ve ahlaki yetilerini eğitmek, fiziksel ve ruhsal verimini artırmak amacıyla beden çalışmalarından yararlanan “fiziksel eğitim”, jimnastikten ayrı bir daldır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi