Kategoriler
Yaşam

Arkadaş Seçimi ve Arkadaşlarımızda Olması Gereken Özellikler

Arkadaş Seçimi Önemi

İnsanlar daha çocukken dahi arkadaş edinme ihtiyacı hissederler. Başta oyun oynamak olmak üzere ders çalışmak, eğlenmek, sorunlarını paylaşmak v.b. durumlarda arkadaşa ihtiyaç duyarız. Yani kısacası arkadaşlar bir insanın hayatının en önemli bir parçasıdır. Hatta bu konuda bir atasözümüz dahai var; “Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim”. Peki arkadaş seçerken nelere dikkat edilmeli?

Sponsorlu Bağlantılar

Arkadaşlarımızda Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Doğru ve Dürüst Olmalı

Bri arkadaşta olması gereken özelliklerden birisi doğru sözlü, doğru davranışlı ve dürüst olmasıdır. Diğer bir deyişle yalan konuşmayan, çevresindekileri kandırmayan, söylediklerini yapan arkadaşlar seçmeliyiz.

Hoşgörülü Olmalı

Eğer arkadaşınız hoşgörülü olursa siz istemeden onu kırsanız dahi sizi affeder ve size karşı kin gütmez. Dolayısıyla uzun süreli bir arkadaşlığınız olur.

Arkadaş Seçimi ve Arkadaşlarımızda Olması Gereken Özellikler

Yardımsever Olmalı

Arkadaşlarına yardım etmeyi seven insanlarla arkadaş olmak önemli. Çünkü sizinde yardıma ihtiyacınız olduğunda anında size yardım etmeye koşarak gelir.

Doğruları ve Yanlışları Görmeli ve Uyarmalı

Siz, doğru işler yaptığınızda sizi destekleyen birisi ile arkadaş olmalısınız. Ayrıca yanlış yaptığınızda da bunu fark eden ve sizi uyaran birisi olmalı.

Sponsorlu Bağlantılar

Toplumsal Kurallara Saygı Göstermeli ve Uymalı

Toplum olarak yaşadığımız başta ev ve okul olmak üzere sokakta, iş yerinde v.b. yerlerde toplumsal ve kurallara saygı gösteren ve bu kuralları yerine getiren birisi olmalı.

Arkadaşları İle Vakit Geçiren

Arkadaşlık ilişkileri kuvvetli olan ve arkadaşları ile zaman geçirmeyi seven birisi ile arkadaş olmalı. Ayrıca sanal alemde değilde birebir arkadaşlık etmeyi seven insanlarla arkadaş olunmalı.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi