Kategoriler
Yaşam

Celal Şengör Tarafından Söylenen Sözler

Celal Şengör tarafından söylenen sözler yazımızda büyük Celal Şengör şahsiyetinin değerli sözlerine yer vereceğiz.

Celal Şengör Tarafından Söylenen Sözler

Celal Şengör tarafından söylenen sözler yazımızda büyük Celal Şengör şahsiyetinin şimdiye kadar söylediği en güzel ve anlamlı sözlerini bulacaksınız. Eğer sizler de Celal Şengör şahsiyeti ile ilgili bildiğiniz güzel ve anlamlı sözler varsa lütfen bizlerle paylaşın.

Sponsorlu Bağlantılar

Celal Şengör Hakkında Kısa Bilgi

Türk jeolog. Mesleki kariyerinin yanı sıra entelektüel kişiliğiyle tanınmıştır.
Doğum tarihi 24 Mart 1955
Doğum yeri İstanbul
Celal Şengör Tarafından Söylenen Sözler

Celal Şengör: Söylediği Sözler

Kenan Evren demokrasi düşmanı değildi. Kenan Evren’in ve arkadaşlarının yaptığı müdahale, demokrasiyi kurtarmak için yapılan müdahaleydi. O günleri yaşamış normal vatandaşa sorarsanız hepsi, “İyi ki oldu.” diyor 12 Eylül için. Ben 12 Eylül gününü hatırlıyorum, o gün öğleden sonra sokağa çıkma yasağı kalktı. Vatandaşlar, sokakta gördükleri askerlere sarılıyorlardı.
Şimdi diyecekler ki: “Efendim bu kötü ortamı zaten bu askerler hazırladıydı.” Külliyen yalan! Öyle bir şey yok. Bu adamlar rahatsızdılar durumdan. O ortamı hazırlayanlar politikacıların aptallıklarıydı. Demirel ve Ecevit’ti. Ondan sonra diyecekler ki: “Efendim Amerika bunları fişekledi.” O da doğru değil. Ben iki tane şahit göstereyim. Bir tanesi Çevik Bir General. O zaman Kenan Paşa’nın özel kalem müdürüydü. Efendim işte, “Bizim çocuklar başardı.” lafı var ya, meşhur. Böyle bir laf edilmemiştir. Çevik Bir General diyor: “Nereden çıkıyor bu laflar? Böyle bir laf edilmedi.” Seneler sonra Şahinkaya Generalin evinde çay içerken birlikte, “Biliyor musun? En çok ne ağrıma gidiyor?” dedi. “‘Amerikalılardan icazet alıp yaptılar.’ diyorlar.” dedi. “Yahu bir Türk subayı, kendi memleketi ile ilgili bir şeyi Amerikalıya mı soracak?” dedi. Onu hiç unutmuyorum. İnanın, gözlerim yaşardıydı o cevabı verdiğinde.
Bakkala çakkala bile gitmiyorum yani ben. Bunlar alınıp benim elime getirilen şeyler.
Ben milletime ikiyüzlülüğü yakıştıramıyorum.
Türkiye Afganistan’dır. Yani milletin bikini giymesi, Mercedes’e binmesi, yok efendim rock müziği dinlemesi, burayı modern ve medeni bir ülke yapmıyor. Türkiye benim dünyada gördüğüm en ilkel nüfuslardan birine sahip.
Bilim diyor ki: “Ben elimdeki verilerden, bütün, daha önce teklif edilmiş dini inançları bir tarafa bırakarak, bir şey çıkartmaya çalışıyorum. Bu benim çıkarttığım şey dinle uyuşmalı mıdır, değil midir? Bu şimdilik beni alakadar etmiyor.” diyor. “Benim yapmak istediğim…” diyor, “Anlamak!” “Ne oldu acaba? Ben bunu anlamaya çalışıyorum ve sadece eldeki verilerden hareket ediyorum. Eldeki verilerden, gözlem yapabildiğim yerlerden, mantıki çıkarım yapabildiğim yerlerden hareket etmek mecburiyetindeyim.” Eğer diyor, “Ben bunun içerisine herhangi bir gözleme dayanmayan ifadeyi katarsam bilim, bilim olmaktan çıkar. Dolayısıyla ben bunu katamam.” diyor. “Sadece ben ürettiğim varsayımları gözlemle desteklemek veya reddetmek durumundayım. Gözlemleri bunun için yaparım.” Hipotezlerin görevi de, ki Darwin teorisi diye hepiniz biliyorsunuz, bir hipotezdir. Değil mi? Şimdi, biz bunu 150 senedir test ediyoruz. Darwin’in hipotezi uygulandığı her testten başarılı çıktı. Henüz yanlışlayamadık. Ama unutmayın, Newton’ın teorisi 300 yıl yanlışlanamadı ve Immanuel Kant, büyük filozof Immanuel Kant, dedi ki: “Bu doğru.” Bu doğru dedi. Ve onun üzerine dayanarak bir felsefe yarattı. Einstein bir çıktı, “Doğru değil anam.” dedi. Daha iyisi. Ve birdenbire zavallı Kant’ın o muhteşem eseri, ‘Kritik der reinen Vernunft’, hiç oldu. Bilimin güzelliği burada!
Bilim gerçeği bulduğunu değil, yanlışı teşhis edip onu elediğini iddia eder.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi