Kategoriler
Yaşam

Futsal Nedir (Kısaca)? Futsal Saha, Kale ve Top Kuralları

Futsal (Salon Futbolu) Nedir (Kısaca)?

Salon futbolu veya futsal sporu, kapalı salonlarda oynanan ve futbola benzeyen bir spor dalıdır. Ama kuralları futbol ile aynı olmayıp kendi ait kuralları vardır. Kendine özgü saha ve kale ölçüleri bulunup bu spor için ayrı standartlarda da bir topu vardır.

Sponsorlu Bağlantılar

Futsal (Salon Futbolu) Saha Kuralları

Futsal (Salon Futbolu) oynanacak alanın ebatları minimum 26 metre ve maksimum 42 metre boyunda, minimum 15 metre ve maksimum 25 metre genişliğinde olmalı. Ama eğer bir uluslararası arası karşılaşması ise o zaman minimum 38 metre ve maksimum 42 metre boyunda, minimum 18 metre ve maksimum 25 metre genişliğinde olmalıdır.

8 cm kalınlığındaki çizgiler sahaya dahildir. Sahanın ortasındaki yuvarlak çapı ise 3 metredir. Kalenin önündeki alan, kale direklerine uzaklığı 6 metre çaplı çeyrek dairelerden ve bu daireleri birleştiren 3.16 metre uzunluğundaki çizgiden oluşur.

Futsal Nedir (Kısaca) Futsal Saha, Kale ve Top Kuralları

Ayrıca ilk penaltı noktasının kaleye olan mesafesi 6 metre, ikinci penaltı noktasının kaleye olan mesafesi ise 10 metredir. Korner çizgileri, 25 cm çapında çeyrek dairelerden oluşur. Yedek oyuncu alanları doğrudan takım beklerinin önünde olup 5 metre uzunluğundadır. Bu 5 metre uzunluğundaki alan taç çizgisini dikine kesmekte ve 8 cm kalınlığındadır. 40 cm’si saha içinde ve 40 cm’si saha dışında kalan 80 cm’lik çizgilerle belirtilmektedir.

Futsal Saha ve Kale Ölçüleri

Futsal (Salon Futbolu) Kale Ölçüsü Kuralları

Kale ölçüleri içeriden ölçülür ve buna göre iki direk arası mesafe 3 metre ve kalenin yerden yüksekliği 2 metredir. Gol çizgisi ile ağ arasındaki mesafe ise en az 80 cm olmalıdır. Kale direklerinin kalınlığı ise 8 cm olmalı.

Sponsorlu Bağlantılar

Futsal (Salon Futbolu) Kale Ölçüsü Kuralları

Futsal (Salon Futbolu) Top Kuralları

Futsal (Salon Futbolu) Top Kuralları

Futsal topunun şekli küredir. Deriden veya benzeri malzemelerden yapılmalıdır. Çevresi ise 62-64 cm arasında ve ağırlığı 400-440 gram arasında olmalıdır. Topun basıncı ise 400-600 gr/cm2’dir. Hakemin izni olmadan top değiştirilemez.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi