Kategoriler
Yaşam

Walter Travers Tarafından Söylenen Sözler

Walter Travers tarafından söylenen sözler yazımızda büyük Walter Travers şahsiyetinin değerli sözlerine yer vereceğiz.

Walter Travers Tarafından Söylenen Sözler

Walter Travers tarafından söylenen sözler yazımızda büyük Walter Travers şahsiyetinin şimdiye kadar söylediği en güzel ve anlamlı sözlerini bulacaksınız. Eğer sizler de Walter Travers şahsiyeti ile ilgili bildiğiniz güzel ve anlamlı sözler varsa lütfen bizlerle paylaşın.

Sponsorlu Bağlantılar

Walter Travers Hakkında Kısa Bilgi

Çoğunlukla Richard Hooker’ın öğretisinin bir rakibi olarak hatırlanıyor. Trinity’ye göç etmeden önce Christ’s College’a kabul edildiği Cambridge Üniversitesi’nde eğitim gördü ve ardından Theodore Beza’yı ziyaret etmek için Cenevre’ye gitti. Walter Travers bir İngiliz Püriten ilahiyatçısıydı. Bir zamanlar 1. Baron Burghley olan William Cecil’in papazıydı ve Salisbury’nin 1. Earl’ü olan oğlu Robert Cecil’in öğretmeniydi.
Doğum tarihi: 1548
Öllüm tarihi: 1635

Walter Travers: Söylediği Sözler

Walter Travers Tarafından Söylenen Sözler
Her zaman gerekli olan Mesih’in kilisesinin disiplini, Mesih tarafından getirilmiştir ve Kutsal Kitap’ta belirlenmiştir; bu nedenle gerçek ve kanuna uygun disiplin sadece bunlardan alınabilir. Başka bir zemin üzerine inşa edilen disiplin kanuni değildir ve sahtedir.
Kilisenin vekilleri öncelikle sözün vekilleridir. Onları sınarken öğretme yeteneklerine, denenmiş olup olmadıklarına, cehaletlerine yahut yeni iman etmiş olup olmadıklarına dikkat edilmelidir.
Kiliseye hakaret mahiyetinde ağır suçlar işleyen kişi hâkimin otoritesine dayanarak en ağır şekilde cezalandırılmalıdır; suçunu pişmanlık içinde itiraf eder ve sözlerini geri alırsa yine de yargılanmalı ve bir süre komünyona sokulmamalıdır; ne kadar süreyle ve ne sıklıkla olacağına kurul kendi karar vermelidir; bundan sonra eğer suçlu kişi pişmansa, aforoza neden olabilecek suçunu ve pişmanlığını tüm kilisenin önünde itiraf ettikten sonra yeniden komünyona kabul edilmelidir.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi