Kategoriler
Yemek Tarifleri

Düzce İlinin Meşhur Yöresel Yemekleri

Düzce Yöresine Özgü Lezzetler

Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Düzce ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Düzce, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır. Karadeniz Bölgesinde bulunan Düzce ili, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.

Düzce iline özgü birçok meşhur yemek, içecek, hamur işi ve tatlılar vardır. Ama Düzce denince akla ilk gelen yöresel lezzetler melengüççeği, dardar pilavı, ısırgan yemeği, gözleme, kaymaklı ekmek tatlısı, laz böreği v.b. Bu yöresel lezzetlerin dışında Düzce iline özgü diğer yöresel lezzetleri de anlatmaya çalışacağız. İşte sizlere Düzce yöresine ait lezzetler…

Sponsorlu Bağlantılar

Düzce Yöresel Yemekleri

melengüççeği, dardar pilavı, ısırgan yemeği, kiremitte palamut, hamsi pilavı, hamsi buğulama, palamut buğulama, mezgit buğulama, gözleme, kaymaklı ekmek tatlısı, laz böreği, yoğurtlu mısır ekmeği, pancarlı pide, keşkeş, Çerkez tavuğu, lepsisi, mamursası, Arnavut ciğeri ve böreği, şıl börek, göbete mantısı, katlama, sarıburma ve su böreği, Boşnak tatlısı, Düzce köftesi, şıra, külbastı , kestane, fndık, dağçileği ve Düzce reçeli.

Düzce Yöresel Yemek Tarifleri

Düzce Kiremitte Palamut

Düzce Kiremitte Palamut

Akçakoca’da en çok beğenilen bir balık yemeğidir. Balık ya sırtından ya da karnından yarılarak temizlenir. Eğer sebzeli olması isteniyorsa sırtından, az olsun isteniyorsa kanından yarılıp temizlenir.

Düzce Hamsi Pilavı

Hamsiler temizlendikten sonra yarılarak kılçıkları alınır. Pilav pirinci ayıklanır. Yıkanır. Tereyağı, soğan, domates, maydanoz kırmızı ve kara biber az kızartıldıktan sonra azcık suda pişirilir.Bir plake tası ocakta iyice ısıtılır. Güzelce silinir. Üstüne pirinç ve karışımı, sonra bir sıra hamsi sonra pirinç, tekrar hamsi kona kona doldurulur. Üstüne kızgın korlar konur. 20-30 dakika sonra alınıp servis yapılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi