Kategoriler
Yemek Tarifleri

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? 3 yada 4 Kişilik Pirinç Pilavı Yapmak İçin Gerekenler

Standartlara Uygun İnsanlar İçin…

Öncelikle bahsettiğimiz bu 3-4 kişinin fiziksel olarak nasıl insanlar oldukları önemlidir. Malum 130 kiloluk 3-4 kişiye yapacağın pirinç pilavı ile 80 kiloluk 3-4 kişiye yapacağın pirinç pilavı aynı olmaz. Biz kilosu ve boyu bakımından normal şartlara göre bahsedeceğiz. Siz normal şartların altında yada üstünde iseniz ona göre artı yada eksi şeklinde ayarlamalar yaparsınız.

Ne Kadar Pirinç Konulacak?

3 veya 4 kişilik için ortalama 2,5 su bardağı pirinç koymak yeterlidir. Yalnız bu pirincin iyice yıkanması gerekir. Aksi taktirde tadı acı olur. Bunun için pirinci suyun altından kalacak kadar hatta daha fazla olacak kadar sıcak suyun içine koyun ve ortalama yarım saat (30 dakika) bekletin. Ardında bu pirinci temiz su ile iyice yıkayın. Daha sonra bir tencereye yağı koyun, şehriyeli istiyorsanız 1 avuç kadar şehriyeyi yağda kavurun, pirinçleri süzün, tencerede şehriyelerle birlikte biraz daha kavurun.

Sponsorlu Bağlantılar

3-4 kişilik pilav

 

Ardından üzerine yine kaç su bardağı pirinç koyduysanız 2 katı su bardağı da su koyun. yani eğer 3 su bardağı pirinç koyduysanız 6 su bardağı da su ekleyin ve üzeri göz göz olana pişirin. Pişirmede tenceredeki su kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateş kullanın. Piştikten sonra tencerenin üzerine temiz bir bez veya mutfak havlusu koyup demlenmeye bırakın. Su ölçüsü her zaman 1’e 2’dir. Yani 1.5 bardak pirinçten yapacaksanız 3 bardak su koymalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi