Kategoriler
Yemek Tarifleri

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır? Vişne Reçeli Malzemeleri

Vişne Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

Vişne reçelini yapmak oldukça kolaydır. Öncelikle 1 kilogram vişne ve 1 kilogram toz şekere ihtiyacınız var. Eğer isterseniz vişne miktarını artırabilirsiniz. Ama aynı oranda toz şeker miktarını da artırmayı unutmayın. Ayrıca 1 tane de limon gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Vişne Reçeli Nasıl Pişirilir?

Vişne reçelini iki türlü yapabilirsiniz. Yani ister çekirdeklerini çıkarmadan isterseniz çekirdeklerini çıkararak yapın. Eğer çekirdeklerini çıkarırsanız yerken daha zahmetsiz olur. Biz bu konumuzda çekirdeklerini çıkartacağız.

Vişneleri temiz bir şekilde yıkayın. Sonrasında vişneyi parçalamadan çekirdeklerini çıkartın. Çekirdekleri çıkarırken sivri olmayan ince bir nesne kullanabilirsiniz. Bu bir tığ, kürdan v.b. olabilir. Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri bir tencereye koyun ve üzerine toz şekeri dökün. Bu şekilde bir gece bekletin.

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır Vişne Reçeli Malzemeleri

Sabah uyandığınızda tencereyi orta ateşe koyun ve kaynatın. Reçel koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve reçel kıvama gelene kadar kaynatın. Reçel kıvama geldiği zaman ortalama 5 dakika daha kaynatmaya devam edin ve reçeli soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavanozlara koyabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi