Kategoriler
Coğrafya Öneriler

Ege Bölgesinde İklim ve Bitki Örtüsü

Ege Bölgesinin İklimi ve İklim Özellikleri

Bildiğiniz gibi Ege Bölgesi Türkiye’nin batısında bulunur. Genel olarak Ege Bölgesi ikliminin özellikleri yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı olmasıdır. Ege Bölgesinin arazi yapısı nedeniyle iç kesimlere kadar Akdeniz Bölgesinin iklim etkisi görülmektedir.

Ege Bölgesinin doğusuna doğru gittikçe artan dağların ve denize olan mesafenin uzaklığı etkisi ile iklim karasal iklime döner. Yıllık yağış miktarı 500 mm ila 1000 mm arasında değişir. En fazla yağış kış mevsiminde yağar. En soğuk ay ocak, en sıcak ay ise temmuzdur. Denizden iç bölgelere doğru iklim karasal iklime döner ve kış mevsimleri soğuk ve kar yağışlı olurken yaz mevsimleri sıcak ve kurak olur.

Sponsorlu Bağlantılar
Manisa
Manisa

Ege Bölgesi Bitki Örtüsü

Ege Bölgesinin bitki örtüsü arazi şartları sebebiyle genel olarak Akdeniz Bölgesi bitki örtüsü olan makidir. Bazı bölgelerde ormanlık arazilerde bulunmaktadır. 400 metreye kadar olan yüksekliklerde maki 400 metre üstündeki yüksekliklerde ise ormanlıklar bulunmaktadır.

Manisa
Manisa

Fakat coğrafi bölge olarak bakıldığında komşu coğrafi bölgelere yakın olan yerlerde ki özellikle iç bölgelerde karasal iklimin etkisi ile bozkırlar görülmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi