Kategoriler
Edebiyat

Polis Haftası İle İlgili Yazı

Güven Ortamının Sağlanması

Polisler, bir ülkenin iç huzurunu, güvenliğini sağlayan resmi bir teşkilattır. Sokaklarda, yollarda, hırsızlık olaylarında, kazalarda ve daha birçok alanda polislerimizi görmekteyiz. Ülkemizde yaşayan insanların önce can sonra mal güvenliğini sağlamaktalar. Taa eskilerden beri gelen ve Türk devletlerinde de bu yapıya benzer yapılar olmuştur. Çünkü her devletin kırmızı çizgilerinden birisi de devlet içinde güven ortamının sağlanmasıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Polis Teşkilatının Kurulması

polis haftası ile ilgili yazı şiir

İlk olarak 10 Nisan 1845 yılında Polis Nizamnamesi adıyla teşkilat kurulmuş ve bu teşkilat diğer ülkelerde elçiliklere duyurulmuştur. Cumhuriyetin ilanında sonra ise Polis Teşkilatı adıyla görevine devam etmiştir. Polis teşkilatının önemini ve gerekliliğini anlatmak ve insanları bilinçlendirmek için ise her yıl 10 Nisan günü Polis Haftası olarak kutlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak polislerimize sahip çıkmalı, yardımcı olmalı ve görevlerini yapmalarına engel olmamalıyız. Şunu da unutmayalım ki her toplumda, her teşkilatta kötü insanlar olabilir. Polis teşkilatının içinde de kötü birilerinin olması o teşkilatın kötü olması anlamına gelmez.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi