Kategoriler
Edebiyat

Yurt Sevgisi Nedir? Yurt Sevgisi İle İlgili Yazı

Yurt Sevgisi Ne Demektir?

Yurt sevgisi kısaca vatan sevgisi demektir. Yani doğup büyüdüğünüz, toprağından, havasından, yer altı ve yer üstü zenginliklerinden faydalandığınız toprak parçasıdır. Bu sevgi, o toprak parçası üzerinde yaşayan herkesin ortak değeri ve ortak sevdasıdır. Yaşamımızı devam ettirmemizi borçlu olduğumuz yurdumuza son nefesimize kadar sahip çıkmalıyız. Çünkü bu yurt, atalarımız tarafından bizlere kadar özgür bir şekilde gelmiştir. Bizlerde yine yurdumuzu özgür bir şekilde her karış toğraüını koruyarak evlatlarımıza teslim etmeliyiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye Cumhuriyeti ve Yurt Sevgisi

Güzide ülkemiz Türkiye, topraklarını kolay kazanmamıştır. Osmanlı’yı yıkmayı başaran düşmanlar bu toprakları parçalamak ve sömürmek istediler ama bu aziz ve yüce millet Kurtuluş Savaşında bir destan yazarak bu toprakları kimsenin alamayacağını gösterdi. Ama bunu yaparken de yüzbinlerce insan şehit oldu.

Vatan Sevgisi Nedir? Vatan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon – Vatan Sevgisi ile İlgili Şiirler

Peki bu kadar insanın şehti olmasına ne sebep oldu hiç düşündünüz mü? Bunun en büyük nedenlerinden birisi şüphesiz yurt sevgisidir. Bu topraklara yani yurdumuza olna bağlılığımızdır. Birbirini hiç görmemiş çocuk, büyük, yaşlı, kadın demeden bu kadar insanın tek bir ortak noktası vardır. O da YURT SEVGİSİ idi.

Bu özgür vatanı, 4 mevsimi bir arada yaşadığımız bu muhteşem yurdumuzu Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve Aziz Millete borçluyuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hepsinin ruhu ŞAD olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi