Kategoriler
Genel Kültür

Hinduizm Nedir? Hinduizm İnancı Nasıldır?

Hinduizm Ne Demektir?

İsminin kökeni bulunduğu coğrafi bölge olan Hindistan’dan almaktadır. İslam ve Hristiyanlıktan sonra 900 milyon ile dünya çapında en kalabalık 3. dindir. Hinduizm, 19.yy. da  inancın kökeni olan Hindistan’dan almakta olup buna  inananlara da Hindu denmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Çeşitli dini inançları, görüşleri ve ibadetleri içerisinde kapsayan ve Hindistan’da yaşayan Hinduların inandığı inançlar ve görenekleriyle dini ve sosyal kurumların hepsine verilen isimdir. Hinduizm mistik bir dindir. Yaşam ve ölümün sürekli birbirini takip ettiğine, yani reenkarnasyona inanmaktadırlar. Hinduizm “Brahman” adı verilen tek bir yüce gücün varlığına inanırlar. Yalnız tek bir tanrıya tapınma düşüncesini benimsememektedirler.

hinduizm

Milyonlarca Tanrı ve Tanrıça

Hinduizm’deki tanrı ve tanrıçaların sayısı bazen binleri hatta milyonları bulabiliyor. Sebebi ise  hepsi Brahman’ın farklı bir yönünü temsil etmekte olmasıdır. Bu sebepten dolayı da  bu inanç çok tanrılıkla karakterize edilebilir.

En temel Hindu Tanrıları  ise Brahma, Vishnu ve Shiva Üçlemesi’dir; sırasıyla yaratıcı, koruyucu ve yıkıcıdır.  Hundizm çok tanrılı bir din olarak tanınmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi