Kategoriler
Otomobil

Uzun Yolda Araba Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uzun Yol Sürücülerinin Dikkat Etmesi Gerekenler

Birçok sürücü gerek işi gereği gerekse kişisel ihtiyaçlarından dolayı şehirler arası yolculuk yapmakta. Ama uzun yolda araç kullanmak deneyim isteyen bir konu. Uzun yolda araba kullanırken dikkat edilecek bir çok kural var. Bu kurallara uyulmadığı taktirde can kaybına kadar varan kazalar yapmak mümkün.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu kuralların en başında doğru yerde doğru hızda gitmektir. Eğer her zaman hızlı giderseniz yavaşlamanız gereken yerlerde gerektiği kadar yavaşlayamazsınız. Hal böyle olunca da hızlı giden araç sürücüsünün yapabileceği pek bişey kalmıyor.

Uzun Yol Kuralları

uzun yolda araba kullanmak

Eğer doğru hıza düşmek istiyorsanız gittiğiniz yoldaki hız limitlerine uygun hızda gitmelisiniz. Ayrıca trafik levhalarını dikkatli bir şekilde gözlemlemelisiniz. Bunların yanı sıra kavşaklar, yol çıkışları, insan ve hayvanların olabileceği yerler gözden kaçırılmamalı.

Çünkü bu yerlere gelirken hızınızı mutlaka düşürmelisiniz. Örneğin bir kavşağa girerken öncelikle ayağınızı gazdan çekerek yavaşlamalısınız ve gerekirse frene de basmalısınız. Böylece tehlike anında üzerinize düşeni yapabilecek zamanınız olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi