Kategoriler
Fizik

Antimadde – Maddenin Ayna Görüntüsü Özellikleri Nedir Nerede Bulunur

Antimadde – Maddenin Ayna Görüntüsü Özellikleri Nedir Nerede Bulunur konusu Fizik alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Antimadde – Maddenin Ayna Görüntüsü Özellikleri Nedir Nerede Bulunur konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Antimadde – Maddenin Ayna Görüntüsü Özellikleri Nedir Nerede Bulunur konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Antimadde – Maddenin Ayna Görüntüsü Özellikleri Nedir Nerede Bulunur

Antimadde – Maddenin Ayna Görüntüsü Özellikleri Nedir Nerede Bulunur başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Eksi enerji

Antimadde – Maddenin Ayna Görüntüsü Özellikleri Nedir Nerede Bulunur

Antimadde – Maddenin Ayna Görüntüsü Özellikleri Nedir Nerede Bulunur başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Bilimkurgu eserlerinde uzay gemileri genellikle “antimadde motorları” ile çalışır. Aslında antimadde gerçek bir olgudur ve hatta Dünya’da yapay olarak da üretilmiştir. Maddenin ayna görüntüsü olan ve eksi enerji taşıyan antimadde ile madde uzun süre bir arada bulunamaz. Birbirlerine temas ettiklerinde bir enerji parlamasıyla yok olurlar. Antimaddenin varlığı parçacık fiziği araştırmalarının derinliklerindeki simetrilerde gizlidir. Sokakta yürürken kendi kopyanızla karşılaştınız. Bu sizin antimadde ikiziniz. Tokalaşır mısınız? Antimaddenin varlığı 1920’li yıllarda öngörülmüş ve 1930’lu yıllarda kuantum kuramı ile görelilik bir araya getirildiğinde keşfedilmiştir. Antimadde, maddenin ayna görüntüsüdür. Yani parçacıkların yükü, enerjileri ve kuantum özellikleri hep ters işaretlidir. Dolayısıyla pozitron denen bir karşı elektron, elektronla aynı kütlede ama artı elektrik yüklüdür. Benzer bir şekilde protonların ve diğer parçacıkların da kendi zıtları olan antimadde kardeşleri vardır.

Fizik alanına ait Antimadde – Maddenin Ayna Görüntüsü Özellikleri Nedir Nerede Bulunur konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. İngiliz fizikçi Paul Dirac 1928’de elektron için bir denklem yaratmaya çalışırken elektronların eksi enerjileri olduğu gibi artı enerjileri olma olasılığı bulunduğunu da fark etti. Tıpkı x2 = 4 denkleminin x = 2 ve x = -2 gibi iki çözümü olduğu gibi, bu problemi çözmek için Dirac’ın da iki yolu vardır: Artı enerji normal elektronla ilgili ve umulan şeydi ama eksi enerji anlamsızdı. Ancak Dirac bu akıl karıştırıcı durumu göz ardı etmek yerine bu tür parçacıkların gerçekten var olduğunu düşünmeyi tercih etti. Bu tümleyici madde hali, “karşı” maddedir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi